Tuintips

Zomerdressing voor courgettes: voor een rijke oogst, een langere oogst en bittervrij fruit

24views

Courgettes doen er vrij lang over om te produceren, maar zonder de juiste verzorging is een lange oogst niet mogelijk. Wat kunnen we courgettes geven zodat we tot de herfst heerlijke vruchten kunnen oogsten?

Courgettes kunnen in allerlei recepten worden gebruikt en het resultaat zal altijd heerlijk zijn. Bijvoorbeeld courgetterondjes met plakjes ham, kaas en een driedubbele laag. Heerlijk met aardappelpuree. Of courgette, dessert, chalamade, pastasaus. Hun gebruik is echt gevarieerd. En dan hebben we het nog niet eens over hoe gezond ze zijn. Om lang van courgettes te kunnen genieten, moet je ze de juiste verzorging geven en beschermen tegen schimmel.

De meest voorkomende ziekten bij courgettes

Hoewel het kweken van courgette niet moeilijk is, kunnen er enkele ziekten of plagen voorkomen. Courgette wordt het vaakst aangetast door een schimmelziekte die valse meeldauw heet. Je kunt witte stippen op de bladeren zien die overgaan in een melige laag. De bladeren worden dan geel en sterven af. Het komt ook vaak voor dat je bladluizen of bladluizen op de bladeren of stengels vindt. Zijderupsen kunnen zichzelf niet alleen verraden met webben, maar ook met gele bladeren. We zijn allemaal erg bekend met bladluizen. Wacht niet langer en pak ze aan met een zeepspuit.

Kijk ook uit voor anthracnose, dat vergeling en bruin worden van de bladeren veroorzaakt. Helaas tast de ziekte niet alleen de bladeren aan, maar ook de vruchten, waarvan de uiteinden beginnen te rotten. De beste oplossing is om een koperhoudende spray te kopen en deze op de planten aan te brengen.

Zomers water geven voor courgettes

Om de planten ziektevrij te houden voor een langere oogst, kun je een preventieve spray van zuiveringszout gebruiken. Meng eens per maand een halve theelepel zuiveringszout met 1 liter regen- of gekookt water en 1 theelepel zeep. Meng, doe over in een spuitfles en breng aan op courgetteplanten.

Planten kun je één keer per maand water geven met zuiveringszout, zeker niet vaker. Meng twee eetlepels zuiveringszout met drie liter water en breng het aan als topping. Vergeet ook andere bemesting niet. Bijvoorbeeld kippenuitwerpselen die je laat gisten. Het bevat ook calcium, wat erg belangrijk is voor de vruchtontwikkeling. Het bevat ook kalium, stikstof en fosfor voor een sterk en gezond wortelstelsel.

Leave a Response