Kooktips

Zo maak je 7Up Cake, de luchtige en hartige 7Up Cake met een pittige citroenzure smaak

27views

Het beroemde drankje 7Up kan – net als andere koolzuurhoudende frisdranken met dezelfde smaak – met succes worden verwerkt in een hartige taart. Dat zeggen tenminste liefhebbers van zelfgebakken cake die geciteerd worden door allrecipes.com.

Het 7Up Bundt Cake recept gedeeld door Allrecipes gebruiker JJOHN32 is meer dan 250 keer beoordeeld, waarbij degenen die het geprobeerd hebben zeiden dat het “makkelijk te maken is”. en altijd “een succes”.

“Ik doe het al 20 jaar en iedereen vindt het geweldig”., bekende een commentator.

En het 7Up Cake recept heeft bijna 130 lovende recensies.

Zo ongelooflijk lekker“schreef een fan van de taart die werd beschreven als “perfect voor de zomer en licht als een veertje”.

Wat is 7Up Cake

7Up Cake is een soort dichte cake, waarvan het originele recept in de jaren 1950 door het frisdrankbedrijf zelf werd geleverd en sindsdien vele variaties heeft geïnspireerd.

De ingrediënten zijn vergelijkbaar met die van veel cakerecepten: boter, suiker, bloem en eieren, plus een paar extra smaakmakers. Het citroenextract geeft een lichte, citrusachtige smaak aan dit dessert en de bubbels in de populaire drank werken als een gistend middel dat de cake helpt rijzen wanneer hij wordt gebakken.

7Up cakes kunnen worden geglazuurd of zo worden gegeten.

Het duurt even om te maken, maar degenen die het recept hebben geprobeerd zeggen dat het de moeite waard is.

7Up cake recept

Ingrediënten

Voor de taart:

– een half kopje boter verzacht op kamertemperatuur,

– drie kopjes witte kristalsuiker,

– drie kopjes bloem,

– vijf eieren,

– twee theelepels citroenextract,

– driekwart kopje 7Up (maar elke citroenlimonade is goed).

Voor het glazuur:

Een kopje suiker voor banketbakkers,

Een kwart kopje melk,

Een halve theelepel vanille-extract.

Aanwijzingen

Verwarm de oven voor en vet een Bundt-bakvorm in (zo een die de cake een cilinder in het midden laat).

Klop de boter en suiker met een mixer, ongeveer 20 minuten, tot ze licht en luchtig zijn.

Voeg bloem toe en meng tot het gecombineerd is.

Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.

Schep het citroenextract en driekwart kopje 7Up door het beslag.

Giet het mengsel in de ovenschaal.

Bak 60 tot 75 minuten.

Klop voor het glazuur de suiker, melk en vanille-extract in een kom tot het gecombineerd is en giet het dan over de warme cake, adviseert allrecipes.com.

Leave a Response