Kooktips

Zo haal je het meeste uit overrijpe of onrijpe aardbeien | RECIPE

39views

Het roosteren van aardbeien intensiveert hun smaak en zoetheid en bespaart je zo een lelijke schaal met overrijp of onderrijp fruit. Het heerlijke fruit heeft een opmerkelijke smaak, volgens een keukentip.

Je kunt echter een zoetstof en wat smaakstoffen toevoegen, zoals kaneel, citrusschil en vanille, om een nog intensere, genuanceerde smaak te creëren.

Serveer
Warm of koud gebakken aardbeien met ijs, havermout of pannenkoeken, of wees creatief met wat je nog meer in de keuken hebt en serveer ze in een hartig gerecht, gegarneerd met kaas, kruiden en azijn
balsamicoazijn voor een spectaculaire smaakcombinatie.
spectaculair.

Voor
energie te besparen, kun je overwegen om aardbeien te bakken wanneer de oven
oven al heet is of met andere ingrediënten die geen ongewenste smaak
ongewenst is, zoals een dessert of waarom zelfs niet naast groenten.

Gebakken aardbeien

Goed
Uitgespreid op een bakplaat kun je ze 20-30 minuten in de oven laten staan
voor een magische transformatie die de smaak naar nieuwe hoogten brengt.
hoogten. Serveer ze bij je favoriete dessert, of om een ongelooflijke Pavlova te garneren – het iconische en exquise dessert dat gevierd wordt
om zijn knapperige buitenkant en zachte binnenkant, samengesteld
voornamelijk meringue.

Als alternatief,
rijpe aardbeien ook worden gebruikt in een hartig gerecht, gemengd met
burrata – de zachte en romige Italiaanse kaas die bekend staat om zijn textuur
en rijke smaak – of kwark, basilicum, balsamicoazijn en zwarte peper naar smaak
om te proeven. Hier is een gastronomisch recept dat precies is wat je nodig hebt om af te koelen en te verzadigen op warme zomerdagen.

Ingrediënten:

– 300 g of meer aardbeien

– 2 eetlepels zoetstof (zoals siroop
ahornsiroop, honing of ongeraffineerde suiker)

– ¼ theelepel specerijen (kaneel,
taartkruiden of vanille)

– 3 stukken citrusschil (citroen, limoen
of sinaasappel), geschild zonder het bittere witte gedeelte

– 3 takjes kruiden (basilicum, tijm
of salie)

– zaadjes en vanillestokje
of 1/2 theelepel vanille-extract

Spoel
aardbeien af onder de kraan en laat ze drogen. Verwijder voorzichtig de steeltjes
groen, snijd de aardbeien dan in de lengte doormidden en leg ze op een bakplaat.
bakplaat. Voeg eventuele optionele ingrediënten toe. Meng alles door elkaar en
spreid de aardbeien uit zodat ze een beetje ruimte tussen hen hebben om
gelijkmatig roosteren.

Bak op 210°C (190°C geventileerd) gedurende 20-30 minuten of tot de aardbeien beginnen te
verschrompelen en karameliseren. Serveer warm of laat
afkoelen. In de koelkast zijn ze tot vijf dagen houdbaar.

Leave a Response