Huishoudtips

Ze absorberen vocht en schimmelen als een stofzuiger. Zorg ervoor dat je ze in de badkamer plaatst

31views

Ingemaakte bloemen hebben een grote impact op het interieur van appartementen en huizen. Ze zorgen voor een prachtige decoratie en maken een kamer meteen uitnodigender. Hun voordelen eindigen daar echter niet. Sommige passen zich goed aan de vochtigheids- en hitteomstandigheden aan, waardoor het de moeite waard is om er echt gebruik van te maken. Lees meer over planten die vocht opnemen in de badkamer en schimmel helpen voorkomen.

De badkamer: een paddenstoelenparadijs

Hoge temperaturen en luchtvochtigheid zijn ideale omstandigheden voor schimmelgroei in de badkamer. Kamers hebben vaak geen ramen, wat een snelle ventilatie verhindert en een groot probleem vormt op het gebied van adequate ventilatie. Schimmel gedijt echter goed in een dergelijke omgeving.

Zwarte, bruine of beige schimmels zijn moeilijk te herkennen.

Ze ontsieren muren, plafonds en armaturen. Tot overmaat van ramp komen schimmelsporen in de lucht terecht en hebben een desastreus effect op de menselijke gezondheid. Ze veroorzaken ademhalingsproblemen, allergieën, veranderingen in het welzijn en vermindering van de immuunafweer. Schimmel is moeilijk te verwijderen, dus je moet er alles aan doen om te voorkomen dat het groeit. Het is niet de moeite waard om hulp te weigeren. Bondgenoten vind je in potten.

Planten die vocht opnemen in de badkamer – duindoorn

Hier is een uiterst elegante soort met waardevolle eigenschappen. De spatel voelt zeer comfortabel aan in de badkamer. Het heeft niet veel zonlicht nodig en vereist geen frequente watergift. Het belangrijkste is dat de plant onaangename geuren en vocht absorbeert, waardoor het een geschikte keuze is voor deze problematische kamer. Vooral mensen met allergieën en astma zouden geïnteresseerd moeten zijn in de teelt ervan.

De varen als praktische decoratie voor een donkere badkamer

Beperkte toegang tot natuurlijk licht weerhoudt varens er niet van om te bloeien. De groene bladeren hebben een zeer decoratieve uitstraling en worden een natuurlijke decoratie van de badkamer. In kamers zonder toegang tot een raam werken ze ook goed als vochtvangers.

Ingemaakte veroveringspaddestoel of klimop

Het heeft geen zonlicht nodig en verdraagt ​​niet alleen zeer goed de luchtvochtigheid, maar de omstandigheden in de badkamer zijn er ook ideaal voor. Klimop wordt beschouwd als een krachtige luchtreiniger omdat hij tot 80% van de schimmels kan absorberen. Hij groeit snel, dus overweeg een speciaal bloembed te installeren om hem ruimte te geven en het decoratieve blad te benadrukken.

Hoe zorg je voor planten in de badkamer?

Vergeet niet, ondanks de luchtvochtigheid in de kamer, de groene planten water te geven afhankelijk van hun behoeften. U kunt echter voorkomen dat u de bladeren besproeit: de stoom die uit de badkamer vrijkomt, is voldoende. Vergeet in het geval van messen niet om de bladeren te wrijven om ze glanzend en aantrekkelijk te maken.

Zorg ervoor dat potten buiten het bereik van schoonmaakmiddelen worden geplaatst. Vergeet ook niet om de badkamerdeur op een kier te laten staan. Dit dient voor ventilatie en bescherming tegen schimmels en zorgt ervoor dat de sierplanten een optimale hoeveelheid zuurstof krijgen.

Leave a Response