Huishoudtips

Was met zuiveringszout – en verwijder vlekken en geurtjes

37views

Hier zijn wat tips over hoe je dit volledig natuurlijke wonderpoeder het beste kunt gebruiken in je was.

Zuiveringszout staat nu bekend om zijn effectiviteit bij het schoonmaken, niet alleen bij het bakken. Bovendien is het perfect om te gebruiken in de was. In tegenstelling tot wasmiddelen, bleekmiddelen en andere schoonmaakmiddelen is het een volledig natuurlijk product dat zelfs in ons lichaam wordt aangemaakt.

Bicarbonaat bevat geen bijtende stoffen en is volledig niet giftig – en in vergelijking met andere wasmiddelen zeer betaalbaar. Dus waarom zou je niet wat natuurlijker wassen met zuiveringszout? Hier lees je hoe je dat doet.

SCHOONMAKEN MET ZUIVERINGSZOUT EN ZUIVERINGSZOUT

Zuiveringszout en zuiveringszout zijn allebei zuurmakers, waarbij zuiveringszout een mengsel is van zuiveringszout, zuur en zetmeel. Bij het bakken kun je twee theelepels bakpoeder vervangen door één theelepel zuiveringszout, lees er hier meer over.

Maar als het gaat om schoonmaken en wassen, gebruik dan puur zuiver zuiveringszout! Het is veel goedkoper, effectiever en beter.

Zuiveringszout werkt net als wasverzachter

Door zuiveringszout te gebruiken tijdens de spoelcyclus in de machine (het compartiment waar wasverzachter meestal wordt ingegoten) wordt je kleding net zo zacht als met wasverzachter – maar dan zonder parfum en andere chemicaliën, wat goed is voor zowel mensen met een gevoelige huid als voor het milieu. In feite is het ook goed voor je kleding, die het niet goed doet met gewone wasverzachter. Voeg 1 deciliter zuiveringszout toe aan het wasverzachtervakje. Je kunt ook je eigen wasverzachter maken van azijn, hier lees je hoe.

Zweetvlekken verwijderen

Zuiveringszout is een uitstekende vlekkenverwijderaar! Zweetvlekken onder de armen, op de rug of op de kraag verkleuren kleding gemakkelijk als ze reageren met deodorant, en soms zijn de vlekken moeilijk te verwijderen. Maar zuiveringszout helpt. Hetzelfde principe werkt als je bijvoorbeeld plasvlekken op je matras hebt.

Rook- en zweetgeurtjes uit kleding verwijderen

Zuiveringszout helpt om geurtjes te neutraliseren. In feite kun je zuiveringszout gebruiken om bijna elke nare geur te verwijderen. Dus als je kleren de onaangename geur van tabaksrook hebben – of misschien de geur van vuur na een barbecue in het bos – leg ze dan in een mengsel van zuiveringszout en water. Hetzelfde geldt voor de geur van zweet! Week je kleren in een mengsel van zuiveringszout en water voordat je ze wast, of doe dit.

Schoenen wassen met zuiveringszout

Zoals ik al zei, verwijdert zuiveringszout zowel zweetgeur als vuil. Hier lees je hoe je je schoenen schoonmaakt met zuiveringszout!

Leave a Response