Tuintips

Waarom (en waar precies) je in juli een stuk zeep in de tuin moet planten

25views

In de wereld van tuinieren is er geen tekort aan oma’s trucjes en technieken! Deze kleine alternatieve methoden, getest en goedgekeurd door onze oma’s, worden steeds populairder, en terecht! Deze trucjes zijn zeer effectief, natuurlijk en meestal bijna gratis. Ze doen wonderen in de tuin zonder dat je je toevlucht hoeft te nemen tot chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu. Deze zomer kun je een eenvoudig badkamerartikel gebruiken om alles aan je buitenleven te veranderen: zeep!

Oma’s tuintips

voor tuinieren zijn beproefde, natuurlijke methoden om je tuin te onderhouden zonder chemicaliën te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld keukenresten gebruiken, zoals koffiedik of eierschalen, als energiebron. natuurlijke meststoffen om de bodem te verrijken, of kookwater pasta, rijst of groenten (rijk aan voedingsstoffen) voor geef je planten water en hun groei stimuleren.

Maak , in staat om zelfs het meest hardnekkige ongedierte uit te roeien, met slechts een paar ingrediënten zoals as, knoflookteentjes, zuiveringszout of magere melk. Gebruik technieken om je gewassen in de groente- en fruittuin te beschermen. plastic flessen begraven in de buurt van hun wortels voor langzame, efficiënte irrigatie: je zult nog meer overvloedige oogsten krijgen!

Zeep: de geheime toepassingen in de tuin

Als je bepaalde dieren wilt afschrikken, zoals konijnen of ongedierte, om aan je planten te knabbelen, breng gewoon een stuk zeep meegekocht in de supermarkt (of zelfgemaakt)! De meeste dieren, inclusief insecten, hebben hun eigen gevoelige reukzin, en de geur van een vers stuk zeep is genoeg om hen
Plant gewoon een stuk zeep, bijvoorbeeld hangend aan een stok, rond je gewassen. gewassen. Hoe geuriger de zeep, hoe effectiever hij zal zijn. geparfumeerde zepenbijvoorbeeld op . Als de geur lijkt te vervagen, in kleine stukjes snijden en strooi deze rond je planten.

Zeep: tips voor de tuin

Zeep is ook nuttig voor parasieten te elimineren die zich in je planten hebben genesteld: gewoon laten schuimen en stengels en bladeren voorzichtig schrobben van je planten ermee. Houd er wel rekening mee dat je met deze truc alleen het vuil op de stengels en bladeren verwijdert. kleine insecten met een zacht lichaam, zoals mijten of wittevlieg. Als je te maken hebt met een grote invasie en je kunt niet elk blad afzonderlijk schoonmaken met zeepwater, voeg dan gewoon een beetje zeep toe aan een zelfgemaakt afweermiddel om de effectiviteit te maximaliseren en besproei al je besmette planten met dit mengsel.

Zeep kan ook worden gebruikt als een , om chemicaliën die schadelijk zijn voor de bodem te vermijden. Laat je zeep smelten (ongeveer 30 g) in een steelpan op laag vuur, meng dan met witte azijn (4 liter) in een spuitfles. Spuit direct op onkruid in je tuin, zodat het meteen uitdroogt!

Leave a Response