Tuintips

Waarom datsja-boeren komkommers en tomaten voeden met brood: folkloristische trucjes

20views

Datsja-kwekers zijn klaar om niet alleen voedselafval te gebruiken, maar ook eetbare producten als meststof.

Bemesting uit gist is voor velen het stadium al voorbij. Er is een reden om in detail na te denken over kunstmest uit brood.

Laten we je vertellen hoe de meststof wordt bereid en hoe het wordt gebruikt.

Hoe kunstmest bereiden

Vul een geschikte bak met gedroogde broodkruimels tot 2/3 van het volume.

Giet er dan warm water over, dek de bak af met een deksel en laat hem twee weken warm staan.

Wanneer de infusie gefermenteerd is, moet het gezeefd worden en de resulterende oplossing verdund worden met water in een verhouding van 1:10.

Er wordt gezegd dat je hier ook een glas houtas kunt toevoegen. Maar het brood- en asconcentraat wordt na het zeven vijf keer verdund.

Hoe te gebruiken

Voed tomaten en komkommers met broodtinctuur op het moment van bloei en het verschijnen van eierstokken.

Voor één komkommerstruik is 0,5 liter kant-en-klare meststof nodig. Tomaten hebben ongeveer een liter van het additief nodig.

De bemesting wordt uitgevoerd na het water geven, en herhaal dan het water geven met schoon water en maak de grond los. Het interval tussen de bemestingen is 10 dagen.

Dachniki verzekert dat de voordelen van broodmest duidelijk zijn en allemaal omdat gist wordt gebruikt bij het bakken van brood.

Sceptici geloven echter niet in de kracht van gist als voedingsstof en herinneren er ook aan dat gist bij het bakken zijn eigenschappen verliest en nog minder effectief wordt als meststof.

Experts herinneren er ook aan dat volksremedies complexe, minerale en zelfs organische meststoffen niet kunnen vervangen.

Eerder vertelden we je hoe je kamperfoelie moet verzorgen na de oogst.

Leave a Response