Kooktips

Vervang brood uit de winkel door dit zelfgemaakte brood – Plus, gevuld met kaasvulling!

18views

Op zoek naar nieuwe inspiratie voor zelfgemaakte baksels? Wil je de klassieke, uit de winkel gekochte producten vervangen? In dat geval ben je hier aan het juiste adres! Vandaag gaan we heerlijk zelfgemaakt gebak met mozzarellavulling maken! Dankzij het bijgevoegde fotorecept en de video-instructies is het bereiden van dit lekkers heel eenvoudig en tijdbesparend!

Begin je al te watertanden? Dus zet je koksmuts op, pak je fornuis en laten we samen dit zelfgemaakte brood met mozzarellavulling maken!

Je kunt ook meer leuke recepten vinden op onze Facebookpagina Prima Kuchařka.

Als je op zoek bent naar wat extra lekkers, probeer dan zeker deze zelfgemaakte nuggets!


Een geweldig recept voor zelfgemaakte baksels:

Wat hebben we nodig?

Deeg:

  • 500 g meel voor thuis bakken
  • 250 ml melk
  • 5 g gist
  • 5 g suiker
  • 1 ei
  • bos lente-uitjes
  • een snufje zout
  • een snufje knoflook
  • 20 g zachte boter

vulling:

  • 300 g mozzarella
  • een snufje zout, peper
  • 20 g dille
  • 1 ui
  • 1 ei

om te smeren:


Hoe te werk te gaan:

1) Begin met het mengen van de melk, gist, suiker, knoflook, zout en eieren. Meng grondig.

Vergeet het klassieke brood en probeer deze met mozzarellavulling!

2) Voeg boter, gehakte lente-uitjes en bloem toe.

Vergeet het klassieke brood en probeer deze met mozzarellavulling!

3) Maak een mooi glad deeg.

Vergeet het klassieke brood en probeer deze met mozzarellavulling!

4) Laat een uur rijzen onder een theedoek.

Vergeet het klassieke brood en probeer deze met mozzarellavulling!

5) Als ons deeg gerezen is, rol het dan uit.

Vergeet het klassieke brood en probeer deze met mozzarellavulling!

6) Snijd nu het deeg zoals op de foto.

Vergeet het klassieke brood en probeer deze met mozzarellavulling!

7) Nu de vulling. Meng alle ingrediënten voor de vulling. De uien moeten worden gebakken! Meng grondig.

Vergeet het klassieke brood en probeer deze met mozzarellavulling!

8) Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg.

Vergeet het klassieke brood en probeer deze met mozzarellavulling!

9) In de volgende stap begin je voorzichtig met het vormen van een soort zak.

Vergeet het klassieke brood en probeer deze met mozzarellavulling!
Vergeet het klassieke brood en probeer deze met mozzarellavulling!

10) Zodra we de zakken gevormd hebben, beginnen we ze op een vergelijkbare manier in elkaar te vlechten. We beginnen een soort kerstbroodje te vormen.

Vergeet het klassieke brood en probeer deze met mozzarellavulling!

11) Als je klaar bent, leg je het brood in het blik en bestrijk je het met het ei.

Vergeet het klassieke brood en probeer deze met mozzarellavulling!
Vergeet het klassieke brood en probeer deze met mozzarellavulling!

12) Bak ongeveer 30 minuten op 180 graden. Bestrijk na het bakken met ei en bestrooi met sesamzaadjes.

Vergeet het klassieke brood en probeer deze met mozzarellavulling!

VIDEO-INSTRUCTIES VOOR ZELFGEMAAKT BROOD MET VULLING:

Leave a Response