Huishoudtips

Verstandige mensen volgen deze tips om koel te blijven op warme dagen

24views

De hittegolf is voorbij. In het weekend kwam de temperatuur in grote delen van Slowakije boven de 34 graden Celsius uit. Tijdens warm weer wordt ons lichaam aan veel uitdagingen blootgesteld. Hoe kunnen we goed voor onszelf zorgen in de hitte? Hier lees je hoe je de Afrikaanse hitte overleeft.

Volg gewoon een paar tips en je zult je zeker beter voelen tijdens de hete zomerdagen. Hier zijn ze:

1. Drink meer water. Je lichaam verliest sneller water in de hitte. Daarom is het belangrijk om meer vocht in te nemen. Alcohol en koolzuurhoudende dranken worden afgeraden omdat ze uitdroging versnellen.

2. Ga niet in de zon tijdens de warmste periodes. Je kunt het beste in de zon blijven tussen 11 uur ’s ochtends en 4 uur ’s middags, wanneer de temperatuur het hoogst is. Als je toch naar buiten moet, draag dan een hoed, een zonnebril en luchtige kleding.

3. Gebruik een ventilator of airconditioning. Als je thuis of op het werk airconditioning hebt, gebruik die dan. Stel de temperatuur in op ongeveer 24 graden Celsius.

4. Zorg dat je licht eet. Op warme dagen is het een goed idee om lichte maaltijden te kiezen die je maag niet belasten. Salades, fruit, groenten en gekoelde maaltijden zijn goede keuzes. Vermijd vet en moeilijk verteerbaar voedsel, dat kan je een slechter gevoel geven.

5. Houd je lichaam koel. Een douche kan zeker geen kwaad.

6. Houd de lucht vochtig. Regelmatig ventileren wordt ook aanbevolen, bij voorkeur ’s avonds, ’s nachts of ’s ochtends vroeg.

7. Vermijd intensieve lichamelijke inspanning. Als je lichamelijk werk moet doen, doe het dan ’s ochtends of ’s avonds als de temperatuur lager is. Vergeet niet om regelmatig pauzes te nemen en te rusten.

Leave a Response