Huishoudtips

Vaarwel muggen en fruitvliegjes: dit is wat je in de fruitschaal moet doen om te voorkomen dat ze verschijnen

35views

Je bent vast wel eens de keuken binnengegaan en hebt kleine insecten zien rondfladderen. Het zijn de fruitvliegjes die worden aangetrokken door de geur van deze etenswaren als ze rijp zijn, het voedsel dat aan het ontbinden is en de luchtvochtigheid.

Het eerste wat je moet doen als je ze ziet, is de oorzaak opsporen. Het kan zijn dat je je afval meer dagen dan nodig in de koelkast hebt laten staan en dat er voedsel aan het ontbinden is. Het kan ook zijn dat je fruit uit de koelkast hebt en dat het overrijp begint te worden.

Als je eenmaal de oorzaak hebt gevonden, ruim ze dan op. Je kunt dit doen door alle oppervlakken waar ze zijn neergestreken schoon te maken met een ontsmettingsmiddel en je hebt weer een brandschone ruimte.

Dit is het moment om de eenvoudige techniek in de praktijk te brengen om te voorkomen dat ze weer verschijnen, waarvoor je alleen een paar takjes kaneel in de fruitschaal hoeft te doen en klaar is kees. De geur is aangenaam voor jou, niet voor de vliegen.

Wat is het enige in je kruidenkastje dat je deze zomer insecten- en knaagdiervrij kan houden?

Kaneel

Kaneel bevat van nature eugenol, een aromatische stof die vaak voorkomt in traditionele insectenwerende middelen. Hier zijn drie goede manieren om kaneel deze zomer te gebruiken.

Kaneelspray Maak mijn magische insectenspray om muggen op afstand te houden

INGREDIENTEN: 2 theelepels kaneel 4 kopjes warm water een paar druppels alcohol een paar druppels afwasmiddel

INSTRUCTIES: Meng kaneel door het water en laat het minstens een paar uur trekken – alsof je thee zet. Giet de kaneelthee in een spuitfles en voeg de alcohol en afwasmiddel toe. Schud om te combineren en spuit. Fruitvliegjes afschrikmiddel Voor een fruitvliegjesvrije fruitschaal leg je gewoon een paar kaneelstokjes in je fruitschaal en je bent de hele zomer fruitvliegjesvrij. Vuilnisbakbeschermer Houd ongedierte, maden EN wasberen uit je vuilnisbakken met kaneel. Strooi gewoon een dun laagje op de bodem van de prullenbak en vergeet het deksel niet.

Je kunt de bodem van de kom ook bestrooien met kaneelpoeder. Een makkelijke, goedkope en snelle truc, die ook nog eens een ongelooflijke geur in je keuken achterlaat.

Leave a Response