Tuintips

Tuinafscheiding: waarom het essentieel is om voor het einde van de zomer door te breken

20views

Het tuinhek is de infrastructuur bij uitstek om je te beschermen tegen overlast van buitenaf. Het is echter ook een goed idee om het aantrekkelijker te maken, zodat het een welkom element wordt op uw terrein.

Tuinafscheiding: voor- en nadelen

Praktisch en functioneel, tuinafscheidingen hebben veel voordelen. Eerst en vooral biedt het welkome veiligheid en bescherming tegen inbraken. Ten tweede maakt het uw privacy beschermen door omgevingsgeluid te verminderen en vooral nieuwsgierige blikken buiten te houden. Maar tuinschermen hebben ook andere voordelen, zoalsde veiligheid van huisdieren en boerderijdieren als je die hebt – in dit geval kippen, waar vossen op jagen.

Maar hoewel hekken bescherming bieden en zelfs esthetisch mooi kunnen zijn (door bodembedekking toe te voegen), hebben ze ook een aantal tekortkomingen die – na verloop van tijd – schadelijk kunnen zijn voor je tuin. Door bepaalde dieren de toegang tot je land te ontzeggen, voorkom je dat ze hun werk kunnen doen. Met andere woorden, ontneem je jezelf waardevolle tuinhulpen.

Schuttingen en tuinhulpen: hoe verzoen je die twee?

De toename van muren en omheiningen is een van de redenen voor de geleidelijke achteruitgang van dieren die een nuttige rol spelen in de tuin. Dit is het geval bij de – een klein zoogdier dat over het algemeen in de late zomer en vroege herfst verschijnt – maar toch bijdraagt aan verjagen van slakken. Deze weekdieren, die bekend staan om hun vraatzuchtige trek in fruit en groenten, zouden alles te vrezen hebben van egels op zoek naar voedsel. Als je het in je hoofd haalt, is het mogelijk!

Om egels naar je tuin te lokken en toch de voordelen van een omheining te behouden, is het daarom aan te raden om voor het einde van de zomer gaten te maken. Om dit te doen, kun je een “tunnel” ter grootte van een egel maken aan de onderkant van de afrastering om hun doorgang te vergemakkelijken. De kleine zoogdieren zullen er gemakkelijk doorheen glippen en vervolgens aan de slag gaan om de tuin op orde te houden. A gat van 13 cm hoog en 13 cm breed is ideaal voor hun doorgang, terwijl deze afmetingen over het algemeen te groot zijn voor huisdieren.

Hoe verwelkom je een egel?

De egel, een kwetsbare bondgenoot in de tuin, moet vertroeteld worden als je er toevallig een tegenkomt. Om zijn vertrouwen te winnen en te profiteren van zijn actie op het gebied van biodiversiteit, voedsel en water aanbieden. Door een kleine drinkplaats en brokjes of etensresten aan te bieden, zal dit verbazingwekkende kleine zoogdier geen reden hebben om ergens anders te gaan kijken. Om de kansen in jouw voordeel te vergroten, kun je ook een deken neerleggen om de egel te verwarmen, en een geïmproviseerd nest maken met behulp van een kartonnen doos gevuld met bladeren of takken.

Als een egel zijn intrek heeft genomen in je tuin, dan beschrijven we .

Leave a Response