Huishoudtips

Teken haten deze geur op kleding: beter dan spray uit de winkel

27views

Veel mensen zijn op zoek naar betrouwbare en goedkope manieren om zich te beschermen tegen een wandeling in het bos of op het platteland. We hebben het over etherische olie van lavendel, die volgens deskundigen de effectiviteit van zelfs in de winkel gekochte spuitbussen kan overtreffen.

Experts zeggen dat mijten de geur van lavendel haten, waardoor dit natuurlijke middel een uitstekend afweermiddel is. Om jezelf te beschermen hoef je alleen maar een paar druppels olie op je kleding aan te brengen voordat je naar buiten gaat. Deze methode is niet alleen effectief, maar ook onschadelijk voor de gezondheid, in tegenstelling tot chemische afweermiddelen die allergische reacties kunnen veroorzaken.

Bovendien heeft lavendelolie een aangename geur die ontspanning bevordert en de stemming verbetert. Voordat je etherische oliën gebruikt, moet je echter controleren of je niet allergisch bent door een kleine hoeveelheid van het product op je huid aan te brengen.

Naast bescherming tegen huisstofmijt, wijzen experts erop dat lavendelolie antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Dit maakt het een uitstekende keuze voor eerste hulp bij insectenbeten, kleine snijwonden of brandwonden. Een paar druppels olie op de beschadigde huid kunnen de genezing versnellen en infectie voorkomen. Een flesje lavendelolie wordt zo een multifunctioneel en onmisbaar onderdeel van de EHBO-doos thuis.

Maar ondanks de hoge effectiviteit van lavendelolie tegen teken, mag je andere preventieve maatregelen niet vergeten: het dragen van gesloten kleding en het regelmatig controleren van je lichaam nadat je op plaatsen bent geweest waar teken aanwezig kunnen zijn.

Leave a Response