Huishoudtips

Studentenlongo’s. Een fantastisch diner om te waarderen als je krap bij kas zit

19views

Wil je iets speciaals bereiden voor het avondeten, maar zijn je koelkast en portemonnee leeg? Dan moet je het zogenaamde studenten fastfood proberen. Alles wat je nodig hebt zijn een paar ingrediënten en je bent klaar voor een traktatie.

Wat hebben we nodig?

We passen de hoeveelheid ingrediënten aan aan het aantal mensen dat gaat eten.

  • broodjes
  • eieren
  • olie
  • ketchup
  • knoflook
  • kaas
  • zout

Langes van het broodje

Kraak de eieren, klop ze los en voeg zout toe. Verhit de olie in een pan. Snijd de champignons doormidden en dompel ze in het losgeklopte ei. Bak ze snel aan beide kanten in de hete olie. Meng in een kom de ketchup, geperste knoflook en voeg eventueel wat zout toe. Verdeel het ketchupmengsel over de warme lango’s en bestrooi met geraspte kaas.

Als je verlangt naar echte, klassieke lángos, maar ze zijn nergens in de buurt te koop, maak ze dan thuis.

  • 500 g bloem
  • 300 ml melk
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel suiker
  • 1 blokje gist

Meng de lauwe melk met de suiker en verkruimel de gist erin. Laat de gist rijzen, slechts 5 minuten in de warmte. Kruid de bloem met zout en zeef in een kom. Voeg de zuurdesem starter toe en bewerk het deeg met een handkneder. Dit zal ongeveer 3-5 minuten duren. Je kunt het deeg ook met de hand kneden, maar dan duurt het langer. Laat het deeg een half uur rijzen.

Rol het deeg op een bebloemde deegroller uit tot een 2 cm brede lap en snijd er met een glas grotere rondjes uit. Laat ze nog 10 minuten rijzen. Verhit de olie in een koekenpan (hogere laag), idealiter met behulp van een frituurpan. Trek de gerezen rondjes aan de kant om er zeker van te zijn dat de linguine groot genoeg is en bak ze goudbruin in de olie. Leg de lango’s op absorberend papier om overtollig vet te verwijderen. Breng op smaak met de gewenste ingrediënten. Je kunt kaas, knoflook, ham, ketchup, tartaarsaus, marmelade of Nutella gebruiken.

Foto: Shutterstock

Leave a Response