Kooktips

Sporcamuss: het dessert uit Bari dat iedereen voor zich heeft gewonnen met zijn eenvoud

29views

De Vuile Muss: Geschiedenis

Laten we bij het begin beginnen, dat wil zeggen, bij de uitvinder van dit dessert dat het beroemd maakte in heel Bari en de provincie. We hebben het over , eigenaar van het restaurant ” precies . Laten we zeggen dat dit restaurant nu een icoon is op regionaal niveau en niet alleen, aangezien de zeer virale hier zijn geboren. Maar volgens de dingen zijn iets anders. In de jaren 60 werkte Pierino Lonigro in het beroemde restaurant van “. Destijds werkte hij samen met een banketbakker uit Corato (een inwoner van Corato) die een nieuw dessert op zijn menu introduceerde.

Dit dessert bestond uit een Bij het bereiden van het dessert gebruikte hij graag veel room en de banketbakker berispte hem altijd door te zeggen

wees voorzichtig, want anders krijgen mensen hun gezicht vies van het eten ervan.

In Puglia hebben mensen de gewoonte om het deel van het gezicht bij de mond een snuit te noemen. Maar volgens het idee van vraatzucht was dat precies het geval: mensen moesten hun gezicht vuil maken tijdens het eten. Dus hij had een idee dat hij onmiddellijk aan de banketbakker voorstelde: (vuile snuit). Onnodig te zeggen dat ze een groot succes waren en, terugkerend naar Bari, waar hij zijn zeer beroemde restaurant opende, maakte hij dit dessert beroemd in de hele provincie.

Hoe wordt het Bari-dessert bereid?

Tegenwoordig is het dessert een must in elk restaurant in Bari, of het nu verfijnder of minder verfijnd is. Het is een beetje van uiterlijk veranderd en wordt tegenwoordig geserveerd met een, juist omdat vies worden een must is. Maar als we ze thuis aan onze gasten willen aanbieden, is het bereiden ervan heel eenvoudig. We hebben namelijk een portie of nodig (we kunnen het eenvoudig verkrijgen door vla en slagroom in gelijke hoeveelheden te mengen). Een andere essentiële factor is bladerdeeg, we kunnen het thuis bereiden, maar veel eenvoudiger kunnen we het kant-en-klaar kopen. Voor de bereiding moeten we op deze manier te werk gaan.

We snijden vierkanten of cirkels uit het deeg en bakken ze in de oven tot ze goudbruin zijn. Aan het einde van het bakken zijn ze goudbruin en luchtig. Nadat we ze volledig hebben laten afkoelen, snijden we ze doormidden en vullen ze met vla. Tot slot worden ze bestrooid met veel poedersuiker, maar een laagje kristalsuiker dat in de oven wordt “gesmolten” nadat het dessert is gekookt om het gloeiend heet te serveren. Terwijl dit dessert nu niet alleen is gevuld met allerlei soorten room, maar ook met ijs en in ieder geval mag je de poedersuiker niet missen die het gezicht bij elke hap grondig moet bevuilen. Kortom, als je in Puglia bent en meer bepaald in de provincie Bari, kun je niet weggaan zonder dit dessert te proeven.

Leave a Response