Tuintips

Snoei deze planten dit weekend niet

33views

Tuinaanbiedingen voor het weekend ontspanning en voldoening. In de buitenlucht kun je genieten van de zon. We luisteren naar de vogels en zien onze inspanningen beloond met stralende bloemen en smakelijke oogsten. Het is de perfecte tijd om te beginnen belangrijke taken. Wees voorzichtig, als u van plan bent om te trimmen Het is niet altijd een goed idee om bepaalde struiken of planten te snoeien.

Het snoeien van deze planten is essentieel, maar niet op elk moment

Snoeien van planten is cruciaal voor de gezondheid en schoonheid van de tuin. Het terugsnoeien van dode, zieke of invasieve takken stimuleert de regeneratie en de groei van bomen. Snoeien op het verkeerde moment kan schadelijk zijn voor je planten.

Snoeien bevordert de groei, bloei en het voorkomen van ziekten. Maar verkeerd snoeien kan planten verzwakken en maken ze kwetsbaarder voor parasieten. Het is daarom essentieel om te weten wanneer en methode voor elk type plantzoals de online site uitlegt Media 24.

Als je deze bloemen dit weekend snoeit, is dat een ramp!

Forsythia, clematis, rododendrons en hortensia’s kun je beter niet snoeien in juni, vanwege hun groei- en bloeicyclus. Seringen, met hun prachtige, naar de lente geurende bloemen, bloeien op hout van het vorige jaar zoals de felgele forsythia’s. Als je ze nu snoeit, verwijder je de knoppen voor het volgende jaar. Je zult kunnen zeggen afscheid nemen van de bloei toekomst.

Idem voor clematis met hun spectaculaire bloemen, hebben zeer specifieke perioden, afhankelijk van de variëteit. Zoals voor rododendronsis hetzelfde verhaal. Als je dit weekend wat takken weghaalt, zul je volgend seizoen zijn beroemde grote, kleurrijke, meerjarige bloemen niet kunnen bewonderen. Want deze populaire planten met hun bolvormige bloemen vormen hun bloemknoppen in de zomer voor het volgende jaar. Door de takken op dit moment te verjongen, onderbreek je het bloeiproces. het bloeiproces.

Zo verzorg je deze planten

In plaats van snoeien in juni, regelmatig en mulchen om vocht vast te houden en wortels te beschermen. Houd een oogje op tekenen van ziekte en behandel ze onmiddellijk om een epidemie te voorkomen. Elimineer onkruid zodat ze je planten niet verstikken. Voeg ook meststof bij voorkeur organisch.

Als takken te zwaar zijn, staken gebruiken om ze te ondersteunen en te voorkomen dat ze breken. Dit is een goede techniek om een solide structuur zonder iets te hoeven snijden. Nu hoef je alleen nog maar te wachten op het juiste seizoen om .

Leave a Response