Kooktips

Smeuïge bosbessentaart van citroenyoghurt en chocolade – Perfect voor bij de lekkere koffie!

29views

De zachte bosbessentaart van citroenyoghurt en chocolade is het perfecte dessert voor alle liefhebbers van zoete lekkernijen. Deze taart combineert de frisse smaak van bosbessen met zachte yoghurt en rijke chocolade, waardoor een onweerstaanbare combinatie ontstaat. De lichte en luchtige textuur is perfect voor een kopje koffie in de namiddag, of het nu tijdens een familiebijeenkomst of een moment van ontspanning is. Bereid deze heerlijke taart en geniet van de ultieme gastronomische ervaring!

Bezoek ook onze Facebookgroep Sweet Recipe Inspiration voor elke dag leuke tips.


Bosbessentaart van citroenwitte yoghurt en chocolade

Wat hebben we nodig?

Deeg:

  • 2 eieren + snufje zout
  • 1/2 kopje suiker (100 g)
  • 2/3 kopje witte yoghurt (150 g)
  • 1/4 kopje plantaardige olie (60 ml)
  • 1 kopje + 2/3 kopje bloem (250 g)
  • 1 el bakpoeder (10 g)
  • 1/4 kopje citroensap (50 ml)
  • 1 kopje bosbessen (100 g) + 1 theelepel bloem

Andere:

  • 2 eetlepels chocoladestukjes – om te bestrooien
  • boter – om het blik in te vetten
  • poedersuiker – om te bestrooien

Hoe te werk gaan:

1. Deeg: Klop de eieren los in een kom, voeg een snufje zout toe en voeg de suiker toe – klop gedurende 1 minuut. Doe vervolgens de witte yoghurt in de kom en voeg de plantaardige olie toe – meng met een garde tot een glad deeg. Giet dan de gezeefde bloem en het bakpoeder erbij – meng goed met een garde.

Smeuïge bosbessentaart gemaakt met witte citroenyoghurt en chocolade - Perfect voor bij de koffie!
Smeuïge bosbessentaart gemaakt met citroen witte yoghurt en chocolade - Perfect voor bij een heerlijke koffie!
Smeuïge bosbessentaart van witte citroenyoghurt en chocolade - Perfect voor bij de koffie!
Smeuïge bosbessentaart van witte citroenyoghurt en chocolade - Perfect voor bij de koffie!
Smeuïge bosbessentaart van witte citroenyoghurt en chocolade - Perfect voor bij de koffie!

2. Giet vervolgens het citroensap in de kom en roer de gemengde bosbessen en bloem erdoor – goed mengen.

Smeuïge bosbessentaart met witte citroenyoghurt en chocolade - Perfect voor bij de koffie!
Smeuïge bosbessentaart gemaakt met citroen witte yoghurt en chocolade - Perfect voor bij een heerlijke koffie!
Smeuïge bosbessentaart van witte citroenyoghurt en chocolade - Perfect voor bij de koffie!

3. Giet het ontstane beslag in een beboterde langwerpige vorm van 24 cm, strijk het mooi glad en bestrooi het met chocoladeschilfers.

Smeuïge bosbessentaart van witte citroenyoghurt en chocolade - Perfect voor bij de lekkere koffie!
Smeuïge bosbessentaart op basis van witte citroenyoghurt en chocolade - Perfect voor bij de koffie!

4. Bak 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot ze goudbruin zijn.

5. Bestrooi de taart tot slot met poedersuiker en serveer hem met liefde, veel smaak en een glimlach op je gezicht.

Smeuïge bosbessentaart gemaakt met citroenwitte yoghurt en chocolade - Perfect voor bij de lekkere koffie!
Smeuïge bosbessentaart gemaakt met citroen witte yoghurt en chocolade - Perfect voor bij een heerlijke koffie!
Smeuïge bosbessentaart van witte citroenyoghurt en chocolade - Perfect voor bij de koffie!

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

Als je ook je favoriete recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebook-groep Prima kuchařka en bezoek ook de Prima Inspirace-groep, waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


VIDEO GIDS:

Leave a Response