Bananencake is een van die desserts die je kunt maken met je ogen bijna dicht. Ik weet niet of er een makkelijkere en snellere cake bestaat die net zo lekker is. Als je op zoek bent naar een beproefd en echt bananendessertrecept, dan is deze cake je beste gok. Het recept is eenvoudig – geen wonderen hier.

Zin om een zelfgemaakte cake te maken, maar denk je dat je een buitenbeentje bent op het gebied van gebak? Met dit recept is succes gegarandeerd. Dit bananencake recept is zo makkelijk dat je onmogelijk kunt falen. De ingrediëntenlijst is kort, de cake is in een paar minuten klaar en je kunt hem zo in de oven schuiven. De cake is zacht, zoet en blijft lang vochtig. Hij smeekt om gebakken te worden en het interessante is dat je alles wat je lekker vindt aan de cake kunt toevoegen. Wij kozen voor stukjes witte chocolade

De makkelijkste bananencake – een recept perfect voor het weekend en daarna

Ingrediënten:

 • 1,5 kopjes tarwebloem, cakemeel is het beste,
 • 3 grotere, stevige rijpe bananen,
 • ongeveer 3/4 kopje suiker,
 • 2 eieren,
 • ca. 60 g boter (moet gesmolten zijn),
 • een platte theelepel bakpoeder,
 • een halve reep witte chocolade,
 • eventueel wat noten, gedroogde veenbessen, enz.

Eenvoudige bananencake – het is onmogelijk om hem niet te maken

 1. Zet twee kommen klaar. Zeef de bloem in de ene en meng deze met het bakpoeder. Doe de bananen in de andere kom en prak ze met een vork.
 2. Kraak de eieren in de kom met de bananen, voeg de suiker toe en begin het mengsel te mixen met een lepel of mixer op lage snelheid.
 3. Voeg de olie toe en voeg geleidelijk de bloem gemengd met het bakpoeder toe. Voeg dan de chocolade toe, geraspt of in kleine stukjes gehakt. Voeg eventueel ook gehakte noten toe.
 4. Zet een bakvorm klaar en bekleed deze met bakpapier. Giet vervolgens het beslag erin en leg de bovenkant erop. Je kunt er ook een paar plakjes banaan op leggen ter decoratie.
 5. Verwarm de oven voor op 175 graden, boven- en onderkant verwarmen. Bak ongeveer een uur of tot de cake droog is.

Zie je hoe makkelijk dit is? Bedek de cake na het bakken met melk- of witte chocoladeglazuur of bestrooi hem gewoon met poedersuiker. Vergeet niet dat je bananencake gemakkelijk kunt invriezen – in de vriezer blijft hij zonder problemen zes maanden houdbaar. Ontdooi hem later gewoon op het aanrecht of in de oven en je hebt een cake klaar voor de koffie met vrienden.

Gerelateerde artikelen:

Dessert zoals uit een Italiaanse patisserie? Voeg dit ingrediënt toe en het wordt te gek. Je zult iedereen blij maken

Mijn neef gaf me een recept voor een toetje dat verdwijnt zodra het gemaakt is. Waanzinnig zacht