Kooktips

Recept voor groentechalamade – heerlijk voor de hele winter

21views

Groentenchalamade is een uitstekende manier om verse groenten te bewaren voor de koudere maanden of om gewoon een heerlijke traktatie te maken als bijgerecht of snack. Het recept is perfect voor het gebruik van seizoensgebonden ingrediënten en geweldig voor degenen die graag conserven maken. Met dit recept kun je 21 derde van een pot groentechalamade maken.

Recept voor groentechalamade – heerlijk voor de hele winter:


Hoe te werk te gaan:

  • 2 kg kool, in fijne noedels gesneden
  • 1 kg komkommers, fijngesneden
  • 1 kg paprika, in fijne reepjes gesneden
  • 1 kg ui, gesneden
  • 0.5 kg wortelen, grof geraspt
  • 1 hete peper (optioneel)
  • 3 liter water
  • 800 ml azijn
  • 800 g kristalsuiker
  • 1 Deco (aroma)

Wat we nodig hebben:

1) Bereiding van groenten: Hak alle groente-ingrediënten zoals aangegeven en meng in een grote kom.

2) De pekel bereiden: Kook in een pan 3 liter water, 800 ml azijn, 800 g kristalsuiker en 1 Deko.

3) De groenten water geven: Giet de koude pekel over alle voorbereide groenten in de schaal.

4) Smelten: Dek de kom met de augurk en groenten af met een deksel en zet hem in de koelkast om te rusten tot de ochtend.

5) Koken: Vul de volgende dag steriele inmaakpotten met de groenten en de pekel. Sluit de potten.

6) Sterilisatie: Steriliseer potten in een snelkookpan op 85-90 graden gedurende 20-25 minuten.

7) Koelen en bewaren: Verwijder na sterilisatie de potten en laat ze afkoelen. Draai de potten niet ondersteboven.

Je hebt nu een kant-en-klare groentechalamade die bij veel maaltijden als heerlijk bijgerecht kan dienen!

Leave a Response