Knapperig van buiten, zacht, vers en nog warm van binnen. Dat is wat dit geweldige panbrood kenmerkt. Geen ingewikkelde recepten of ochtendritten naar de bakker. Dit brood is niet alleen snel, maar ook ongelooflijk lekker!

Op het eerste gezicht lijkt dit bakproduct op gewoon brood, maar het is veel gemakkelijker te bereiden dan traditioneel brood. Panbrood is mijn nieuwste ontdekking en een verslaving die ik niet zo snel zal opgeven. Het maakt het ontbijt ’s ochtends tot een puur plezier en zonder stress.

Panbrood lekkerder is dan brood van de bakker? Perfecte smaak

Er is waarschijnlijk niets lekkerder dan vers en warm zelfgebakken brood. Helaas kan het bereiden ervan tijdrovend zijn. Het is de moeite waard om te weten dat er een veel eenvoudiger alternatief is – met net zo’n geweldige smaak. Het eerder genoemde koekenpanbrood is een waar meesterwerk dat perfect combineert met boter, eieren, zelfgemaakt vlees en seizoensgroenten.

Het geheim is natuurlijk een eenvoudige bereiding. Maak gewoon een zuurdesem starter van gist, voeg het toe aan de bloem en een paar ingrediënten, en wacht dan tot het deeg mooi rijst. Bak het bereide deeg in een koekenpan, net als pannenkoeken. Dit maakt een smakelijk brood dat kan worden gescheurd of gesneden en gevuld met allerlei ingrediënten.

Recept voor gemakkelijk panbrood. Vergeet naar de bakker te gaan met dit recept.

Ingrediënten:

 • 400 g bloem,
 • 17 g verse gist,
 • 300 ml zeer warm water,
 • een eetlepel zout,
 • een halve theelepel suiker,
 • olie om de pan in te vetten.

Bereidingswijze:

 1. Begin met zuurdesem starter. Begin met vijf eetlepels bloem en een halve theelepel suiker, overgiet met water en meng grondig. Verkruimel de gist in het licht afgekoelde mengsel. Roer alles weer door elkaar, dek het af met een theedoek en laat het 30 minuten staan.
 2. Voeg na deze tijd de resterende bloem en het zout toe aan de zuurdesem starter. Kneed het deeg – het zal aan je handen plakken en dit is volkomen natuurlijk, dus je hoeft niets toe te voegen.
 3. Doe het terug in de kom, dek af en laat het een uur staan.
 4. Wanneer deze tijd verstreken is, kneed je het afgewerkte deeg en leg je het op een ingeoliede pan.
 5. Bedek het voorbereide brood met folie en plaats het op de brander. Bak het brood ongeveer 20-25 minuten op middelhoog vuur. Draai na een kwartier om naar de andere kant. Bak tot ze helemaal bruin zijn en laat ze afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen:

Nu is de perfecte tijd om deze soep te bereiden. Ren naar de markt en koop je groenten

Oma onthulde een truc om bladsap te maken, perfect voor warm weer. Het maakt de beste limonade