Kooktips

Patatas bravas ovenschotel is een heerlijk en origineel gerecht dat snel bereid kan worden in de oven

23views

De combinatie van aardappelen, paprika, aromatische kruiden en bravasaus zorgt voor een unieke smaak die zelfs verfijnde fijnproevers niet onverschillig zal laten. Zo maak je dit heerlijke gerecht in slechts 20 minuten.

Voor de bereiding heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 500 g harde aardappelen
– 1 rode ui
– 2 hete pepers
– 2 teentjes knoflook
– 2 theelepels gerookt paprikapoeder
– 3 el. tomatenpuree
– Zout, peper, chilipeper naar smaak
– 50 g geraspte kaas
– 175 g gehakt (of veganistisch alternatief)

Bereid verse peterselie, knoflooksaus en bravasaus voor de vulling.

Zo maak je deze heerlijke ovenschotel:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in gezouten water tot ze half gaar zijn. Giet ze daarna af in een vergiet.
3. Voeg de tomatenpuree, gerookt paprikapoeder, peper, zout en chilipeper toe aan de gekookte aardappelen. Meng goed.
4. Bak het gehakt kruimelig in een pan met olijfolie.
5. Snijd de rode ui en paprika in reepjes, hak de knoflook fijn.
6. Meng de gekruide aardappelen met het gehakt, de ui, peper en knoflook.
7. Doe het mengsel in een bakvorm en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eenmaal gaar, verwijder de vorm, bestrooi met geraspte kaas en laat verder garen.
8. Serveer de afgewerkte ovenschotel, bestrooid met fijngehakte peterselie, met knoflook en rode hete saus.
9. Bewaar restjes ovenschotel 2 dagen in de koelkast.

Je kunt de knoflooksaus voor de verandering ook vervangen door aioli. Geniet van dit ongewone gerecht dat je smaakpapillen zeker zal plezieren!

Leave a Response