Tuintips

Paprika’s bemesten: haal de maximale opbrengst en houd planten ziektevrij met de juiste voedingsstoffen

32views

Heb je een aantal zaailingen van paprika’s in je tuin en kun je niet wachten om de vruchten te zien, die een aantal belangrijke stoffen bevatten? Geef ze dan de juiste voedingsstoffen.

We hoeven zeker niet te vermelden hoe populair paprika’s zijn. Ze bevatten een verscheidenheid aan voedingsstoffen en fungeren als een superfood met een hoog gehalte aan antioxidanten. Ze beschermen de lichaamscellen tegen veroudering en bevorderen de darmgezondheid. We eten ze graag vers als snack, maar ook in sauzen, onder vlees en op andere plekken. Ze hebben een heerlijke smaak en rijke toepassingen. Waarmee bemesten we paprika’s voor een overvloedige oogst en een betere weerstand tegen ongedierte?

Succesvol paprika’s kweken

Paprika’s kunnen met succes worden gekweekt in zowel bedden als bakken. Na het planten is het echter noodzakelijk om regelmatig water te geven en te bemesten. De grond onder de paprika’s moet altijd licht vochtig worden gehouden. Als de grond uitdroogt tegen de tijd dat de plant vruchten draagt, zullen ze klein en niet erg sappig zijn en uitdrogen. Wat betreft de standplaats, deze moet altijd op een zonnige plek staan. Bemest de paprika’s regelmatig. Dit geeft de planten een betere immuniteit en gezondheid, maar zorgt er ook voor dat ze meer bloeien en dat de bloemen niet afvallen. Zodra de plant bloemen heeft gezet, moet je de stikstofmeststof vervangen door een meststof die meer kalium bevat.

Meststof voor paprika’s

Paprika’s hebben naast kalium, fosfor en stikstof ook calcium nodig. Als ze hier een tekort aan hebben, kunnen ze droogrot ontwikkelen aan de uiteinden van de vruchten. Calciumgebrek kan er ook voor zorgen dat de bladeren van paprika’s omkrullen. Om deze problemen te voorkomen, kun je de paprika’s bemesten met kippenuitwerpselen. Het bevat een reeks voedingsstoffen om een maximale opbrengst te garanderen. Het bevat onder andere kalium, stikstof, fosfor, calcium, boor en koper.

Bereid het door kippenbouillon in een kwart plastic bak, zoals een emmer, te gieten en er regenwater tot de rand overheen te gieten. Roer en zet de bak op een zonnige plek in de tuin. Roer elke dag en gebruik de gefermenteerde kikkererwten na tien dagen. Meng een deel kunstmest met tien delen regenwater en giet het over de paprika’s. Als je geen paprika’s hebt, koop dan kippenuitwerpselen in korrels en doe hetzelfde. Sommige tuiniers raden ook aan om te bemesten met melk. Verdun melk en water in een verhouding van 1:1. Dit voorkomt droogrot. Dit voorkomt droogrot.

Leave a Response