Tuintips

Om te voorkomen dat de paprika’s doodgaan en om nog meer bloemen te krijgen, geef je ze goed water en oogst je een overvloedige oogst.

23views

Paprika’s kweken is niet moeilijk, integendeel. Maar soms laten paprika’s helaas hun bloemen vallen. Om dit te voorkomen en te genieten van een overvloedige oogst, moet je ze goed en overvloedig water geven.

Net als tomaten hebben paprika’s veel toepassingen. Wie houdt er niet van een heerlijke chalamade of lecho? Of eet je ze graag rauw als tussendoortje? Ze bevatten veel heilzame stoffen en veel meer vitamine C dan citrusvruchten. Elke teler wil natuurlijk dat zijn paprika’s groot zijn en het lekkerst smaken. Wat als de paprika’s hun bloemen laten vallen? Geef ze dan royaal water.

Waarom laten paprika’s hun bloemen vallen?

De volgende problemen kunnen de schuld zijn als je paprika’s hun bloemen laten vallen. Allereerst hoge temperaturen, maar ook onevenwichtig water geven. Geef de paprika’s regelmatig water, maar nooit te veel. Het water mag niet rond de plant staan en de grond mag niet verharden. Dan krijgen de wortels niet genoeg zuurstof en beginnen de bladeren geel te worden en vallen de bloemen af. Pas ook op dat je niet te veel bemest met stikstof. Als je brandnetelzuur gebruikt, wissel dit dan af met kippenuitwerpselen. Het is ook zeker een goed idee om de plant een paar keer per week een lichte schudbeurt te geven. Dit zorgt voor een betere bestuiving en voorkomt dat de bloemen eraf vallen.

Meststof voor paprika’s

Maak een voedzame topping voor paprika’s met behulp van eierschalen. Het calcium dat erin zit is cruciaal voor het versterken van de celwanden van de planten. Ze onderhouden onder andere ook de bloemen, voorkomen droogrot van de vruchten en helpen de planten om zich gezond te ontwikkelen. Naast calcium bevatten ze ook magnesium, kalium, stikstof en vele andere voedingsstoffen. Hoe maak je eierschaalmeststof?

Droog de eierschalen, maal ze dan tot poeder en meng met water. Meng vijf eetlepels eierschalen en vijf liter water. Roer en laat de vloeistof minstens drie dagen staan. Roer dan nogmaals, bevochtig de grond bij de paprika’s, maak de grond licht los en gebruik een voedzame meststof.

Leave a Response