Huishoudtips

Munt in de vriezer bespaart huishoudens na thuiskomst van vakantie

20views

De zomer is de tijd van het jaar waarin velen van ons een paar dagen op vakantie gaan. Maar als we van huis zijn, worden onze huishoudelijke apparaten onbeheerd achtergelaten, wat kan leiden tot onverwachte storingen.

Het onderbreken van het vriesproces in de vriezer kan bijzonder gevaarlijk zijn, wat kan leiden tot het bederven van opgeslagen voedsel.

Dus hoe controleren we of onze vriezer goed heeft gewerkt terwijl we weg waren? Het antwoord is simpel – met een muntje.

Het eten van voedsel dat ontdooid en opnieuw ingevroren is, vooral vlees, kan leiden tot voedselvergiftiging.

Langdurige apparatuurstoringen of stroomuitval kunnen leiden tot voedsel dat is opgeslagen in Vriezer zijn ze niet geschikt voor consumptie.

Gelukkig is er een eenvoudige truc die ons kan helpen onaangename verrassingen te voorkomen wanneer we terugkomen van vakantie en ervoor kan zorgen dat het voedsel dat in de vriezer is opgeslagen veilig is om te eten.

De methode bestaat uit het plaatsen van een munt op het oppervlak van eerder bevroren water in een kom. Plaats de kom een dag of twee voor vertrek in de vriezer.

Als de munt op zijn plaats ligt wanneer je terugkomt, betekent dit dat de vriezer goed heeft gewerkt en dat het voedsel niet is ontdooid.

Leave a Response