Kooktips

Moe van koteletten? Bereid deze gehaktballen – minder werk, betere smaak

30views

Kook je zo vaak koteletten dat jij en je gezin het gerecht beu zijn?

Probeer dan eens een vergelijkbaar, maar toch anders gerecht te maken – gehaktballetjes in saus.

Dit culinaire meesterwerk is goed voor alles: relatieve eenvoud van bereiding, heldere smaak, malsheid, sappigheid.

Het recept voor dit interessante gerecht werd gedeeld door Yulia Arkhipova, een culinaire expert van de Belnovosti online editie, een kok, een vierde klas bakker.

Hoe maak je gehaktballen

Versnipper eerst een halve kilo kipfilet. Gebruik hiervoor een vleesmolen.

Meng de ontstane massa met een fijngesneden ui.

Breek een ei in het bakje met het mengsel. Voeg zout en gemalen peper toe.

Meng grondig. Vorm van het ei-ui-vleesmengsel een aantal balletjes (elk balletje moet ongeveer zo groot zijn als een walnoot).

Rol elke “constructie” in bloem, doe het in een bakvorm en stuur het naar de oven voor een kwartier. De temperatuur is 180 graden.

Verwijder vervolgens het bakje om de gehaktballetjes met saus in te gieten. De vloeibare smaakmaker moet uit de volgende componenten bestaan: 100 gram geraspte kaas, 3 uitgeperste teentjes knoflook, 200 milliliter room.

Zet de vorm een derde van een uur terug in de oven.

Het resultaat zullen ongelooflijk zachte ballen zijn met een heerlijke romige en kaasachtige toevoeging.

Eerder kregen fijnproevers te horen wat ze aan aardappelpuree moesten toevoegen om de smaak van het bijgerecht levendiger te maken.

Leave a Response