Kooktips

Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur

21views

De magische roulade van bosvruchten en chocolade-notenglazuur is een heerlijk dessert dat zal betoveren door zijn smaak en uiterlijk. Dit zoete gerecht combineert de frisheid van bosvruchten met een rijk chocolade- en hazelnootglazuur, waardoor een onweerstaanbare combinatie ontstaat.

Bezoek ook onze Facebookgroep Sweet Recipe Inspiration voor elke dag leuke tips.


Rollade van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur

Wat we nodig hebben:

Vulling:

  • 450 g bevroren kersen
  • 300 g diepvries bosbessen
  • 50 g geraspte pure chocolade

Deeg:

  • 4 eiwitten + een snufje zout
  • 4 eidooiers
  • 100 g bloem
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder

Glazuur:

  • 100 g gesmolten pure chocolade
  • 20 ml slagroom
  • 50 g gehakte walnoten

Hoe te werk gaan:

1. Titel: Verdeel bevroren kersen en bosbessen over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met geschaafde chocolade.

Een magisch broodje van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur
Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur

2. Deeg: Scheid in 2 kommen de eiwitten van de dooiers. Voeg een snufje zout toe aan de kom met de eiwitten – klop ongeveer 7 minuten tot ze stijf zijn en voeg dan al kloppend geleidelijk de eidooiers toe. Giet tot slot de gezeefde droge ingrediënten bij het mengsel: bloem, vanillesuiker en bakpoeder – meng goed en het gladde deeg is klaar!

Een magisch broodje van bosvruchten, zacht deeg en chocolade-pindaglazuur
Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur
Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur
Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur
Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur
Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur

3. Verdeel het resulterende deeg over de bessen en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Verwijder na het bakken het perkament van het deeg en leg het op nieuw perkament. Rol het deeg en de vulling vervolgens tot een rol en bewaar op een koele plaats.

Magisch bosvruchtenrolletje met chocolade en hazelnoottopping
Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pinda glazuur
Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur
Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur
Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur

4. Poleva: Doe pure chocoladeschilfers in een kom en smelt in de magnetron of in een waterbad, voeg slagroom toe en vouw de gehakte walnoten erdoor – goed mengen.

Magisch bosvruchtenrolletje en chocolade-walnootglazuur
Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pinda glazuur

5. Bedek de roulade ten slotte met het bereide glazuur en snijd hem in plakjes.

Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur

Serveer deze magische roulade van bosvruchten, zacht deeg en chocolade-notenglazuur met liefde, heerlijke smaak en een glimlach op je gezicht.

Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur
Magische roulade van bosvruchten en chocolade-pindaglazuur

Vrienden, we wensen jullie een goede zoete smaak!

Als je ook je favoriete recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebook-groep Prima kuchařka en bezoek ook de Prima Inspirace-groep, waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Leave a Response