Huishoudtips

Leuke truc van de hotelmeid. Hij kan een tegel of gootsteen vijf keer sneller schoonmaken dan een normaal mens.

32views

Snelheid en efficiëntie zijn de sleutel tot een schoon huis. Vraagt ​​u zich af hoe u beter en sneller kunt schoonmaken? Tips en trucs van schoonmaakexperts kunnen zeer nuttig zijn bij het schoonmaken van uw huis. Schoonmaken kan een uitdaging zijn, maar met behulp van sommige gadgets hoeft dat helemaal niet zo te zijn. Het is niet nodig om veel chemicaliën te gebruiken: het kan met ecologische, veilige en handige alternatieven.

Douchekraan en ligbad

Kalkaanslag is moeilijk te verwijderen en vaak werken zelfs de duurste chemicaliën niet. U kunt echter een azijnoplossing bereiden. Verwarm ongeveer een liter azijn en voeg 2 eetlepels zuiveringszout toe. Azijn is zeer effectief in het verwijderen van vet en kalkaanslag, waardoor je kranen en douchekoppen weer gaan glanzen.

Vloertegels

Vaak vormt zich op keuken- of badkamertegels een vettige film die moeilijk te verwijderen is. Los 2-3 eetlepels ammoniak op in 1 liter water. Veeg de tegels af met een spons gedrenkt in deze oplossing en ze zijn in een mum van tijd schoon.

Keuken

Het komt voor dat de keuken tijdens het koken vies wordt door gekleurde kruiden en andere ingrediënten. Maar het kan snel en eenvoudig worden verholpen met zuiveringszout. Laat het een paar minuten op de vuile plek liggen en wrijf het vervolgens zachtjes in met de zachte kant van een spons om beschadiging van de lijn te voorkomen.

Wasbak

De gootsteen wordt regelmatig gebruikt, dus het is belangrijk dat deze altijd schoon is. Hier verschijnen vaak roestvlekken. Een mengsel van azijn en zout werkt goed tegen deze vlekken. Voeg een paar snufjes zout toe aan een kleine hoeveelheid azijn en gebruik deze oplossing om de plekken te schrobben die je moet schoonmaken.

Kalkaanslag in de waterkoker

Op de bodem van de ketel vormt zich vaak kalkaanslag, die niemand in de thee wil doen. Er zijn twee manieren om de waterkoker schoon te maken. De eerste is om een ​​normale citroen te gebruiken. Verwijder de zaadjes, doe de citroen in de ketel, vul het water tot de rand, breng het water aan de kook en giet het uit. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw thee of koffie na deze procedure citroenachtig zal smaken.

De andere optie is om citroenzuur te gebruiken. Je moet het oplossen in water en het vervolgens in de waterkoker gieten. Zodra de waterkoker aanstaat, kun je hem uitschakelen zodra het water begint te koken. Laat het water daarna nog minimaal 5 minuten rusten en giet het dan uit. De kalkaanslag zal verdwenen zijn.

Leave a Response