Huishoudtips

Laat de 40 graden zakken: dit is de beste temperatuur voor je wasgoed

27views

Afhankelijk van je kleding zou je de temperatuur waarop je je wasmachine instelt moeten heroverwegen.

Omdat wasmiddelen effectiever worden bij lagere temperaturen, creëert dit een vals gevoel van veiligheid rondom de was.

Het gaat er niet alleen om dat kleding er schoon uitziet; het is een strijd tegen onzichtbare vijanden – bacteriën.

Experts van Daddy-cool.gr waarschuwen tegen het wassen met koud water, vooral als het gaat om ondergoed.

Het is een veelbesproken onderwerp in de wasruimte met aanbevelingen dat het bestrijden van bacteriën warmte vereist – specifiek wassen op 60-70 graden Celsius.

Dit advies is gebaseerd op onderzoeken die aantonen dat wassen op lage temperaturen het aantal microben slechts marginaal vermindert, soms bijna net als ongewassen kleding.

Zonlicht en strijkijzers kunnen helpen

Maar hoe zit het dan met die delicate stoffen waarvan de wasinstructies zeggen dat ze niet tegen hitte kunnen? Vrees niet, zonlicht en grondig strijken kunnen je nieuwe beste vrienden zijn.

Experts wijzen erop dat kleding die niet bestand is tegen hoge temperaturen speciale aandacht nodig heeft na het wassen. Goed drogen, bij voorkeur in zonlicht, en zorgvuldig strijken kunnen helpen om de bacteriën te doden die de was niet heeft verwijderd.

Dit verandert de manier waarop we over wasroutines denken. Het is niet langer voldoende om gewoon de machine te laden, een programma te kiezen en er het beste van te hopen.

Dus als je de volgende keer met een stapel kleren zit, denk er dan aan dat het niet alleen om reinheid gaat, maar ook om gezondheid. Met deze nieuwe kennis kan de wasdag je volgende grote overwinning worden in de strijd tegen de microscopische vijanden van kledingvezels.

 

Leave a Response