Als er een muis in huis verschijnt, raken veel mensen in paniek en weten ze niet wat ze moeten doen. Helaas is tijd in zo’n situatie van essentieel belang, want als het ongedierte zich eenmaal heeft gevestigd, zal het moeilijk zijn om het te verdrijven. Eén ding uit het keukenkastje zal helpen.

Voor sommigen zijn muizen schattige kleine beestjes die gewoon op zoek zijn naar onderdak en voedsel. Anderen zijn er panisch bang voor en zoeken naar manieren om ze het huis uit te lokken zodra ze een bewegende staart in de keuken zien. Het muizenprobleem is het ergst in de herfst en winter, omdat het ongedierte dan beschutting zoekt bij koude temperaturen. Helaas kunnen ze dan veel schade aanrichten.

Welke geur ontmoedigt muizen in huis? Plant vier planten

Als je ooit te maken hebt gehad met muizen, dan heb je je waarschijnlijk gerealiseerd dat als ze honger hebben, ze in staat zijn om alles op te eten. Ze knagen aan voedsel, kleren, boeken, kabels en muren. Zelfs als je niet bang voor ze bent en ze schattig vindt, is het beter om ze niet uit te nodigen in je huis en ze daar te laten leven. Anders kun je bedolven worden onder de reparatiekosten.

Een van de meest effectieve manieren om van muizen af te komen is door planten in huis te planten die het ongedierte met geur afstoten. Ze stoten essentiële stoffen uit die dieren ontmoedigen om het huis te bezoeken. Deze omvatten bijvoorbeeld:

  • Pepermunt,
  • lavendel,
  • gele kamille,
  • Gedroogde bloem van kamille.

TIP! Als je geen planten bij de hand hebt, kun je geurzakjes met gedroogde kruiden ophangen in je keuken en kelder.

Laat ze weken en verspreid ze in elke kamer. Dit is de meest effectieve manier om muizen te vangen.

Muizen houden niet van schone en luchtdichte kamers. Om het risico op ongedierte te minimaliseren, Verwijder gaten in muren, dicht ramen, deuren en luchtkanalen af. Leeg de vuilnisbak regelmatig en laat geen etensresten op het werkblad liggen. Ongedierte is ook gevoelig voor geluid. Het is een goed idee om aluminiumfolie te nemen en dat in de hoeken uit te spreiden. Het ritselen en gloeien ervan zal de dieren wegjagen. Watten dompelen in appelciderazijn is ook een beproefde methode. Leg ze op verschillende plekken in het appartement. De geur van de azijn zal ervoor zorgen dat de muizen hun geur verliezen, in de war raken en zich liever terugtrekken.

Gerelateerde artikelen:

In plaats van het aan soep toe te voegen, kun je het ook fijnmalen en door het huis verspreiden. Zo raak je een hardnekkige gast kwijt

De manier om van muizen af te komen. Schrik ze effectief af van cosmetica in de badkamer