Kooktips

Hoeveel dagen eieren vers blijven in de koelkast. Het detail dat het verschil maakt

31views

Verse eieren kunnen enkele weken in de koelkast bewaard worden, mits ze op de juiste manier bewaard worden. Het is belangrijk om ze in hun originele verpakking of in een eierhouder te bewaren, uit de buurt van voedingsmiddelen met sterke geuren zoals uien of knoflook.

De ideale temperatuur om eieren te bewaren ligt tussen de 2 en 4 graden Celsius. Als je de eieren hebt gekraakt en gescheiden om schuimtaart of ijs te maken, kun je de overgebleven dooiers of eiwitten in een luchtdichte verpakking maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren.

Roereieren of gepocheerde eieren die zijn gemaakt voor eiersalade of een quiche moeten in de koelkast worden bewaard en binnen 3 tot 4 dagen worden gegeten. Hardgekookte eieren zijn een volle week houdbaar als ze ongekookt in de koelkast worden bewaard. Rauwe eieren kunnen 10 dagen in de koelkast bewaard worden, maar gekookte eieren moeten binnen twee tot drie dagen na het koken gegeten worden, zelfs als ze in de koelkast bewaard worden.

Eieren bewaren in de koelkast

“Verse eieren, schoon, maar niet gewassen, mogen niet langer dan 6 weken in de koelkast worden bewaard om de versheid te behouden. Ongekoelde of gewassen en gekoelde eieren moeten niet langer dan 3-4 weken worden bewaard.“, zei Alexandru Cîrîc, directeur van het Food Research Institute (ICA), op Facebook.

Ze kunnen ook worden ingevroren, maar nooit in de schil. Je kunt ze kloppen zoals voor een omelet en ze (ongekookt) in de vriezer bewaren. Eenmaal ontdooid kun je ze gebruiken voor verschillende gebakken gerechten of natuurlijk voor omeletten.

Eieren moeten worden gebroken en de inhoud moet tot 18 maanden in de vriezer worden bewaard.“aldus Alexandru Cîrîc, directeur van het Food Research Institute (ICA).

Andere voedingsmiddelen die zonder problemen kunnen worden ingevroren

Avocado. Het enige wat je hoeft te doen is de pit verwijderen en in plakjes snijden, op een bakplaat of bekleed bord leggen en invriezen. Je kunt ze 10-15 seconden in de magnetron ontdooien en gebruiken voor smoothies en meer.

Tofu. Er wordt gezegd dat het een van de enige voedingsmiddelen is die beter wordt als je het in de vriezer legt. Volgens Bon Appetit zet het water in tofu uit, waardoor het een sponsachtige textuur krijgt die sauzen en soepen absorbeert.

Geraspte kaas. Misschien heb je al eens geprobeerd om een stuk kaas in te vriezen en heb je gemerkt dat dat geen goed idee is. Als je het raspt voordat je het invriest, zul je merken dat het “beter doet” als het ontdooid is dan in de partjes of plakjes. Je kunt het gebruiken door het van tevoren te ontdooien of door het te laten smelten in een warm gerecht zoals lasagne.

Leave a Response