Kooktips

Hoe verse tomaten het best tot een week bewaard kunnen worden, zeggen producenten

19views

Tomaten zijn een van de populairste voedingsmiddelen, tenminste in de zomer. Of je ze nu gebruikt voor een salade of een smakelijk broodje, tomaten passen bij bijna elk gerecht.

Tomaten in optimale omstandigheden houden kan echter lastig zijn. “Als ze klaar zijn om te eten, zijn ze klaar om te eten. Noch ervoor, noch erna” zegt Katie Rose Seward, boerin en eigenaar van Head Over Fields in Charlotte, Vermont.

Ze zijn een van die speciale vruchten en daarom zijn ze een bron van geld voor boeren“zegt ze.

Natuurlijk kun je niet altijd naar de winkel gaan op de dag dat je tomaten wilt eten. Hoewel je van rijpe tomaten altijd tomatensaus kunt maken, moet je wel weten hoe je zomertomaten zo lang mogelijk vers kunt houden.

De juiste tomaten kiezen, ongeacht waar je ze koopt, hoeft niet te zacht te zijn. “Ze moeten niet aanvoelen als een waterballon. Dat is een teken van kneuzing“Seward voegt toe.

Als je tomaten later in de week eet, zoek dan naar een stevigere tomaat. Op een boerenmarkt kun je de boer vragen om je tomaten op verschillende tijdstippen van de week te plukken.

Bij het winkelen in de winkel is het belangrijk om te onthouden dat deze tomaten worden geoogst voor transport“zegt Seward. Ze kunnen onderweg al zijn begonnen met rijpen, legt ze uit, dus je moet wat kieskeuriger zijn.

Ongeacht wanneer je van plan bent ze te eten, zorg ervoor dat de tomaten een uniforme kleur hebben.

Tomaten bewaren zodat ze vers blijven

Experts zeggen dat tomaten op het aanrecht op kamertemperatuur moeten worden bewaard, uit de buurt van direct zonlicht dat ze laat rijpen.

Bewaar tomaten niet in de koelkast, want dan worden ze hard en krijgen ze minder smaak.

Houd ze uit de buurt van andere producten zoals bananen en avocado’s, omdat die een gas genaamd ethyleen produceren dat tomaten sneller kan laten rijpen.

Hoe bewaar ik gesneden tomaten?

Zodra je een tomaat in plakjes snijdt, begint de kwaliteit van de vrucht af te nemen, maar als je ze niet in één keer kunt eten of gebruiken, doe ze dan in een luchtdichte verpakking en bewaar ze in de koelkast. Gesneden tomaten moeten binnen twee dagen na het snijden worden gegeten.

Om tomaten te roosteren, moet je eigenlijk het tegenovergestelde van de bovenstaande regels volgen. Bewaar ze op een zonnige plek met de schouders omhoog. Je kunt ze ook in een luchtdoorlatende bak doen, zoals een papieren zak, om wat van het ethyleengas op te vangen. Om het proces nog meer te versnellen, kun je bananen of appels in de zak doen.

Tomaat, fruit of groente. Experts regelen de smakelijke vrucht van de aarde

De tomaat beslaat het grootste teeltgebied in Roemenië. De meesten van ons weten dat de tomaat een groente is, maar botanisch gezien is het volgens deskundigen een vrucht.

De tomaat is het product dat ontstaat en zich ontwikkelt uit de stamper van een bevruchte bloem en bevat zaden. Over de hele wereld wordt hij als groente beschouwd omdat hij geen zoete smaak heeft.

Het is de koningin van de groenten. Het is de meest gebruikte groente, of we het nu hebben over bouillon, ketchup, gekonfijte tomaten enz. Het is de vrucht van de plant, botanisch gesproken. Commercieel gezien is het een groente. Op school leren leerlingen over planten en botanische componenten en daarom verlaten ze de school met het idee dat het de vrucht is van een plant.t is,” vertelde Costel Vătoru, directeur van de Buzău Plant Genetic Resources Bank, aan Adevărul.

Leave a Response