Kooktips

Hoe mijn grootmoeder tiramisu maakt is onverslaanbaar, zonder eieren en met verse producten: waanzinnig romig

31views

Het is een van de meest geliefde desserts in Italië en het is ook relatief eenvoudig te bereiden. Daarom stellen we het aan u voor, maar met een ander recept dan gebruikelijk: tiramisu in een pot, volgens de procedure en ingrediënten die onze grootmoeders gebruikten. Laten we daarom samen ontdekken hoe we het kunnen maken.

Een dessert dat zowel door volwassenen als kinderen zeer geliefd is

Het is een van de beroemdste Italiaanse desserts ter wereld en een waar genot om op tafel te zetten, vooral in de zomermaanden, wanneer de hitte ons dwingt om iets vers te eten, maar zonder daarbij het dessert op te geven.

Om deze reden stellen we in de volgende regels een manier voor om een ​​goede tiramisu te bereiden, maar dan op een ongebruikelijke manier, omdat je het in een glas serveert, of – als alternatief – in een pot.

Laten we samen uitzoeken welke ingrediënten we nodig hebben, hoe lang het duurt om het te bereiden en welke procedure we moeten volgen. Je zult zien dat je familie je dankbaar zal zijn dat je zo’n genot op tafel hebt gezet.

Oma’s Tiramisu in een Pot, Oma’s Recept

Tiramisu in een glas

Ingrediënten

  • 200 G slagroom
  • 50 G suiker
  • 200 G mascarpone kaas
  • 1/4 eetlepel vanille-extract
  • 250 ml koffie
  • cacaopoeder

Instructies

  • Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract tot een zacht mengsel.

  • Meng de slagroom en mascarpone tot een zacht en romig mengsel en doe het mengsel in een spuitzak.

  • Giet de koffie in een ondiepe schaal en doop de lange vingers er snel aan beide kanten in.

  • Giet eerst een laagje room in een klein glas of potje en voeg vervolgens een laagje lange vingers toe. Breek ze indien nodig zodat ze in het glas of potje passen.

  • Herhaal dit met nog een laag room en lange vingers, en eindig met een laatste laag room.

  • Strijk de bovenkant glad met een spatel en zet het minimaal 4 uur, of nog beter, tot de volgende dag in de koelkast.

  • Bestrooi het gerecht voor het serveren rijkelijk met cacaopoeder.

Welk drankje erbij?

Bij het dessert kunnen we een zoete wijn drinken, bijvoorbeeld de rosé, de rosé of de Moscato d’Asti, maar ook klassieke koffie en espresso passen perfect bij de smaak van zo’n lekkernij.

Laten we doorgaan naar likeuren, zoals die zoals il of il : als alternatief kunnen we ook kiezen voor a of a . Zelfs een goede Marsala en een zwarte thee of chai kunnen worden gecombineerd met dit dessert. Als u echter niet voor alcoholische dranken wilt kiezen, kunt u ook gearomatiseerd water serveren, misschien kokosnoot, of een vruchtensap naar keuze.

Leave a Response