Huishoudtips

Hoe maak je schuifdeurrails schoon met behulp van een tube toiletpapier

30views

Een heel eenvoudige strategie met een voorwerp dat geen extra nut lijkt te hebben, wordt een alternatief voor een geweldig resultaat.

Net zoals er eenvoudige strategieën zijn voor het schoonmaken van siliconen in huis, is het mogelijk om een kartonnen toiletpapierbuis te gebruiken als bondgenoot voor het schoonmaken van schuifdeurrails.

Stappen voor het schoonmaken van schuifdeurkussens

  1. Voorbereiding: controleer of de schuifdeur open is om volledige toegang tot de rails te krijgen. Zet de stofzuiger aan en bevestig het smalle hulpstuk of het kleine mondstuk dat geschikt is om in krappe hoekjes te komen.
  2. Voorbereidende stap met de stofzuiger: Stofzuig langs de rails om los stof en vuil op te zuigen. Beweeg langzaam om zoveel mogelijk vuil op te vangen.
  3. Gebruik van de koker: neem het kartonnen toiletpapier en druk het in de lengte plat tot een langwerpige, platte vorm. Dit helpt om het in de smalle ruimtes van de rails te persen.
  4. Schoonmaken met de kartonnen koker: schuif hem langs de rails en druk hem zachtjes aan, zodat hij het vuil opzuigt waar de stofzuiger niet bij kon. Het karton werkt als een zachte schraper die het vastzittende vuil optilt.
  5. Herhaal indien nodig: herhaal het proces indien nodig meerdere keren, vooral op plekken waar zich veel vuil heeft opgehoopt. Veeg het karton tussendoor af met een schone, vochtige doek om te voorkomen dat het vuil zich opnieuw verspreidt.

Voltooiing: zodra u de kartonnen koker over alle rails hebt laten lopen en tevreden bent over de reinheid, zuigt u eventueel achtergebleven los vuil op.

Leave a Response