Kooktips

Hoe maak je het romigste ijs met citroensmaak? Stap-voor-stap recept voor een eenvoudig en verfrissend dessert

30views

Als je op warme dagen verkoeling wilt en je smaakpapillen wilt verwennen, is ijs met citroensmaak de juiste keuze. Het is niet alleen fris, maar ook makkelijk te maken. Hier zijn de stappen.

Je hebt de volgende ingrediënten nodigvolgens blog.boromirmarket.ro:

  • 160 ml citroensap
  • 200 ml slagroom (vooraf gekoeld)
  • 400 g volvette Griekse yoghurt
  • Vanille-essence (optioneel)
  • 250 g suiker
  • Geraspte citroenschil

Bereiding:

Begin met het maken van de citroensiroop. Doe het citroensap, de suiker en de geraspte schil in een steelpan. Roer en kook de siroop ongeveer 20 minuten.

De volgende stap is het mixen van de room. Zodra je klaar bent met die stap, voeg je de Griekse yoghurt en citroensiroop toe. Het is belangrijk om de ingrediënten voorzichtig te mengen zodat ze perfect samengaan.

Doe het resulterende mengsel ten slotte over in een ovenschaal en vries het 4-5 uur in.

Het resultaat? Een heerlijk, fris en pittig ijsje, perfect voor warme dagen.

Leave a Response