Gezondheid

Hoe gezond is het om met reuzel te koken?

25views

Reuzel (in veel landen ook bekend als ‘vet’, of zelfs als ‘Saindoux’) wordt al ontelbare jaren gebruikt om verschillende soorten voedsel te bereiden en zelfs als ingrediënt. Het spreekt echter voor zich dat er verschillende discussies zijn over hoe gezond het is voor mensen om dit in te nemen. Volgens specialisten zijn er aspecten waarin het negatief kan zijn en deze kwesties moeten worden aangepakt.

Armida Sánchez Escalante, professor aan het Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo (CIAD) was een van de vele specialisten die sprak over dit voedsel dat gewonnen wordt uit varkens en gebruikt wordt om verschillende gebakken producten te maken. Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden, om te weten of reuzel meer of minder gezond voor je is, is kijken naar de kwaliteit. En natuurlijk moet je de best mogelijke kopen.

Details en voorbeelden van reuzel om erachter te komen hoe gezond het is

Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van reuzel en koken met reuzel op de gezondheid van hart en bloedvaten. Aan de positieve kant worden deze vetten en oliën beschouwd als een energiebron voor de meeste lichaamscellen. Uitzonderingen zijn natuurlijk het zenuwstelsel en de rode bloedcellen.

Het is schadelijker om te koken en te eten met reuzel of ‘Saindoux’ als het in overmaat wordt geconsumeerd. Te veel vet in de voeding heeft een zeer schadelijk effect op de gezondheid. Dit komt omdat er niet genoeg tijd of lichamelijke activiteit is om het op te gebruiken, waardoor het zich ophoopt en kan leiden tot obesitas en mogelijke aandoeningen aan de bloedsomloop en hart- en vaatziekten.
Een ander punt om in gedachten te houden is dat vetten van rund- of lamsvlees rijker zijn aan SFA dan die van varkensvlees of konijn. En de meest positieve van allemaal zijn die van vis. Er zit echter één goede kant aan dit alles: uit een onderzoek van de eerder genoemde specialist bleek dat reuzel geen transvetten bevat, een laag natriumgehalte heeft, rijk is aan vitamine B, C en D en calcium en mineralen bevat zoals fosfor en ijzer.

Leave a Response