Huishoudtips

Hoe de douchecabine schoonmaken en halo’s en kalkaanslag verwijderen

41views

De douchecabine wordt snel vies, bijna elke keer dat je hem gebruikt. Als je deze gids volgt, houd je hem langer schoon

De douchecabine is een van de elementen in de badkamer die regelmatig moeten worden schoongemaakt om de hygiëne en esthetiek te behouden. Zeepresten, kalk en vocht kunnen halo’s en vlekken achterlaten die moeilijk te verwijderen zijn.

Halo’s en kalk verwijderen

Laten we eens kijken naar een snelle gids voor een perfect schone en streeploze douche.

Nodig:

 • Witte azijn
 • Zuiveringszout
 • Specifiek reinigingsmiddel voor douches
 • Niet-schurende spons
 • Microvezeldoek
 • Oude tandenborstel
 • Spray

Werkwijze:

 1. Meng een kopje witte azijn met een kopje warm water in een sprayfles. Voeg twee eetlepels zuiveringszout toe en schud goed. Deze oplossing is effectief om kalk en zeepresten te verwijderen.
 2. Sprenkel de oplossing van azijn en zuiveringszout royaal over alle oppervlakken van de douchecabine, inclusief glazen deuren, tegels en kranen. Laat ongeveer 10-15 minuten inwerken.
 3. Gebruik een niet-schurende spons om de oppervlakken voorzichtig te schrobben, en concentreer je daarbij op de plekken met de meeste kalkaanslag en zeepresten. Gebruik voor kieren en moeilijk bereikbare plekken een oude tandenborstel.
 4. Spoel alle oppervlakken af met warm water om resten van de schoonmaakoplossing te verwijderen. Zorg ervoor dat je alle azijn en zuiveringszout verwijdert, want die kunnen strepen achterlaten als je ze niet goed afspoelt.
 5. Droog de douchecabine af met een microvezeldoek om te voorkomen dat er nieuwe strepen ontstaan. Deze stap is cruciaal om te voorkomen dat er opnieuw kalkaanslag ontstaat.

Je douchecabine schoon en streeploos houden kost wat moeite, maar met deze eenvoudige stappen kun je genieten van een glanzende en hygiënische badkamer. Regelmatig schoonmaken houdt niet alleen de esthetiek van je badkamer in stand, maar helpt ook om een bacterievrije omgeving te behouden.

Leave a Response