Kooktips

Het voedsel dat “verboden” is in de airfryer

38views

Air friteuses zijn handig voor het bereiden van een verscheidenheid aan voedsel, veel mensen hebben de indruk dat er niets is dat er niet in kan worden bereid, maar dit… is niet het geval.

Maar hoewel de Air Fryer wordt gebruikt om de meeste maaltijden te bereiden, zijn sommige recepten en ingrediënten die nauwkeurig koken en lage en langzame temperaturen vereisen niet geschikt om te worden bereid door de krachtige air fryer, volgens cnet.com.

Biefstuk

Biefstuk kan goed worden opgewarmd in de air fryer, maar het is geen goede plek om het voor de eerste keer te bereiden. De mandjes in de air fryer worden heet, maar de temperatuur is niet heet genoeg om de buitenkant van de biefstuk de juiste hitte en schroei te geven.

Zelfs de dikste steaks komen er niet zo goed uit als wanneer ze in een pan of grill worden gebakken, volgens Reader.gr.

Kipfilet

Kippenvleugels, dijen en andere stukken met bot zijn ideaal voor de airfryer. Kippenborsten zonder bot hebben echter niet veel vet en drogen snel uit.

Je kunt het proberen met wat eierbeslag en paneermeel, maar kipfilets die in de airfryer worden gebakken, worden vaak droog of zelfs rubberachtig.

Spinazie en bladgroenten

Bladgroenten zijn een grote “no-no” als het gaat om koken in de air fryer. De hete lucht zal de meeste bladgroenten zoals spinazie en boerenkool veel langer knapperig maken dan dat je ze zou willen eten.

Onbedekte broccoli

Als je broccoli in folie wikkelt, kun je de air fryer gebruiken om het snel en gemakkelijk te bakken. Maar als je de broccoli onbedekt aan de hete lucht blootstelt, krijg je sissende broccoli-uiteinden die allesbehalve lekker zijn.

Leave a Response