Kooktips

Het meest verfrissende citroenijs ooit, slechts 3 ingrediënten en geen ijsmachine: ongelooflijke smaak

16views

In de volgende regels laten we je het recept zien om een ​​heerlijke te bereiden, zonder gebruik te maken van een ijsmachine, met slechts drie ingrediënten beschikbaar. Op deze manier maak je een dessert waar het hele gezin echt van zal houden. Laten we samen ontdekken hoe je het maakt.

Citroen, een perfecte citrusvrucht voor het maken van ijs

Het zijn de citrusvruchten die de zomer schreeuwen, met hun felgele kleur en hun onmiskenbare geur. Dit voedsel geeft ook smaak aan salades en vlees, maar ook aan visgerechten.

Bovendien kun je met citroen ook heerlijk ijs maken, zoals in het recept dat we hieronder voorstellen.

Citroenijs, zacht en heerlijk: het recept

Citroenijs

Ingrediënten

  • 100 G suiker
  • sap van twee citroenen
  • 3 eidooiers
  • 15 G boter
  • 500 ml room

Mousse

  • citroensap van 2 citroenen
  • 100 ml waterval
  • 120 G suiker
  • 30 G maïszetmeel
  • 1/3 kurkuma
  • 100 G framboos
  • 70 G suiker
  • 3 G pectine
  • 250 ml slagroom
  • 50 G suiker

Instructies

  • Rasp de schil van twee citroenen en doe dit in een pannetje. Voeg er 100 gram suiker aan toe.

  • Aan de kook brengen, voortdurend roeren. Boter (15 g / 1 el). In de koelkast laten afkoelen. 33-36% (500 ml / 2 kopjes) opkloppen. Klop tot het dik is. Meng de lemon curd met de room tot het glad is. Laat een deel van de lemon curd apart.

  • Zet het minstens 4 uur in de vriezer tot het mengsel is gestold. Terwijl het ijs stolt, bereiden we het tweede recept, de geheime citroenmousse zonder eieren en gecondenseerde melk. Hiervoor hebben we het citroensap van 2 citroenen nodig (100 ml/~2/5 kop). Water (100 ml/2/5 kop). Suiker (120 g/2/3 kop), Maïzena (30 g/3 eetlepels).

  • Voeg dan kurkuma (1/3 theelepel) toe voor de kleur. Kook op laag vuur tot het dik is geworden. Laat het afkoelen in de koelkast. framboos (100 g), suiker (70 g/1/3 kopje), pectine (3 g/2/3 theelepels). Zodra het kookpunt bereikt is, laat het ongeveer 3 minuten sudderen.

  • Laat het afkoelen in de koelkast. Doe slagroom in een kom co. 33-38% (250 ml/1 kop), suiker (50 g/1/4 kop). Klop tot het dik is. Houd 3-4 eetlepels room apart voor garnering. Meng lemon curd met slagroom.

  • Giet de room in een spuitzak.

Welk drankje erbij?

Je kunt citroenijs in een kopje combineren met een klein glaasje koud water of zelfs een glas koude prosecco.

Als alternatief kunnen we kiezen voor een ijsthee met citroen – wat doet denken aan het hoofdingrediënt van ijs – of met . Een andere optie kan bovendien een zoete witte wijn zijn, bijvoorbeeld een of een , lekker koud geserveerd.

Als u geen alcohol wilt drinken, kunt u kiezen voor:

Leave a Response