Kooktips

Het eenvoudige recept voor een drankje dat je verkoelt en energie geeft op warme dagen

29views

Het gerinkel van ijsblokjes die het glas raken in een romige frappe of een eenvoudige koffie en de aangename smaak zijn een van de grote geneugten van deze zinderende zomer, wanneer de temperaturen vanaf ’s morgens vroeg de 30 bereiken.

Om
thuis een ijskoffie of frappe te maken, heb je niet veel nodig,
koffie kan gezet worden in een espressomachine, een filter, of zelfs gekookt de
traditioneel gezet. Het belangrijkste is om de juiste te kiezen. Maar hier is het recept
voor de perfecte frappe voor elke warme ochtend, aanbevolen door de Telegraph.

Koffie

Een dubbele espresso
(ongeveer 60 ml) vormt de basis van de meeste koffies, waaronder Americano, die
die wordt aangevuld met water en zwart wordt geserveerd, of caffe latte, die wordt gemaakt
met ongeveer twee keer zoveel melk als koffie.

Als je een
een latte, kies dan een zwarte koffie, zoals een Italiaanse melange, die weliswaar niet
sterker is dan een lichtere koffie, maar wel sterk genoeg van smaak,
zelfs nadat er melk is toegevoegd.

Als je een
pod-koffiezetapparaat gebruikt, krijg je de beste resultaten als je twee pods gebruikt
met een sterkte van 8 of hoger, gezet op de standaardinstelling van 40 ml, tot
80 ml espresso.

Melk

Gebruik melk
of die je regelmatig drinkt.
gebruikt. Alternatieven zoals haver- en kokosmelk
werken ook perfect. Je hoeft de duurdere “barista”-varianten niet te kopen, want die zijn gemaakt om aan warme dranken toe te voegen.
duurdere varianten, want die zijn gemaakt om aan warme dranken toe te voegen.

Als je van
van zoetere koffie, kun je een beetje gecondenseerde melk gebruiken voor een drankje
Vietnamese stijl, hoewel je er rekening mee moet houden dat je dan ongeveer 60
calorieën per theelepel toevoegt, dus het is geen gezonde optie.

Zoetstof

Hoe je
zoet je je koffie zelf: suiker lost gemakkelijk op in koffie
hete koffie, maar siropen zoals esdoorn
of agave.

Als je toevallig een koffiesiroop met een smaakje hebt,
zoals vanille, hazelnoot of karamel, is dit een uitstekende gelegenheid om die te gebruiken.
te gebruiken.

IJs

Zorg ervoor dat
vul het glas met ijs voordat je koffie, melk en zoetstof toevoegt. In
het ideale geval koelt de koffie snel af zonder dat het ijs meteen smelt. Als
voeg indien nodig nog een paar blokjes toe aan het glas nadat je de koffie hebt ingeschonken.

Leave a Response