Huishoudtips

Heeft de winkel je taai vlees verkocht? Met deze truc wordt het meteen zachter en smakelijker

31views

Soms kopen we vlees dat taai is, hoe lang we het ook koken of smoren. Het wil maar niet zacht worden, ook al valt het in principe al uiteen in vezels. Die helaas nog steeds hard zijn. We kunnen gewoon niet in het vlees kijken en hoe het smaakt is soms een loterij.

Besprenkel ze met soda

Gelukkig zijn er gadgets die zelfs taai vlees malser kunnen maken. En natuurlijk kun je ze gebruiken als preventieve maatregel om ervoor te zorgen dat je lunch voor iedereen een gastronomische ervaring is. Dat de plak op het bord niet verandert in een moeilijk te kauwen, taaie paddenstoel voor de eters.

Dus hoe krijg je sappige hapjes die smelten op de tong? Bestrooi ze met zuiveringszout en laat ze een tijdje zitten. Was het daarna af en kruid het vlees zoals gewoonlijk met zout en peper. Maar je kunt ook soda aan gehakt toevoegen als je gehaktbrood gaat bakken of gehaktballen gaat braden. In dat geval kun je het er natuurlijk niet afwassen, maar laat je het in het vlees zitten. Het zal heel sappig worden en slechts ½ theelepel soda per 1 kg gehakt is genoeg.

Trakteer hem op een zuurtje

Alles wat je zuur maakt, zal het vlees malser maken. De taaiheid van de vleesvezels wordt aangetast door de milde zuren die in de spier kunnen dringen. Je kunt het met azijn, citroen, mosterd of wijn. Als deze ingrediënten echter niet geschikt zijn voor je recept, was ze dan voor de bereiding.

Je kunt de plakjes marineren in een marinade met verschillende kruiden en specerijen om ze zachter te maken. Deze smaken zullen dan mooi in het vlees trekken. Maar er moet altijd iets zuurs in zitten. Mosterd of kefir, bijvoorbeeld.

Als je het vlees wilt stoven met tomaten, kun je er zeker van zijn dat het mals en sappig zal zijn, zelfs zonder voorafgaande procedures. Zelfs tomaten bevatten lichte zuren.

Als je de biefstukken gaat bakken, voeg dan niet alleen zout maar ook een beetje mosterd of kefir toe aan het ei dat bij de onderzetter zit. Dan smelten ze gewoon.

Als je van lever houdt, van rund- of varkensvlees, laat het dan een nacht rusten in de koelkast, bedekt met mosterd of kefir. Beide zijn geweldig om de kenmerkende smaak te verwijderen en alleen schoon, mals vlees over te houden.

Wees niet bang om vlees te marineren in zure producten, het zal hun smaak alleen maar ten goede komen. En je hoeft je nooit teleurgesteld te voelen dat, ondanks het geld en het werk dat je hebt besteed, je lunch niet naar wens is geworden.

Foto: Shutterstock

Leave a Response