Huishoudtips

Gooi dit ene ding in de wasmachine en al het vuil van jaren gebruik komt er meteen uit.

35views

Het schoonhouden van je wasmachine is niet alleen cruciaal voor het goed functioneren van het apparaat, maar het zorgt er ook voor dat je wasgoed daadwerkelijk schoon is. Als je wasmachine na langere tijd begint te stinken, of als je merkt dat je was niet meer zo schoon is als vroeger, kan dat een teken zijn dat er zich vuil en schimmel binnenin ophoopt. Gelukkig is er een eenvoudige en effectieve manier om deze problemen op te lossen – met witte azijn en zuiveringszout.

Waarom je wasmachine schoonmaken?

Wasmachines kunnen na verloop van tijd vuil worden door wasmiddelresten, wasverzachter en wasvuil. Deze resten kunnen leiden tot onaangename geurtjes en een verminderde wasefficiëntie. Door je wasmachine regelmatig schoon te maken, verbeter je niet alleen de prestaties, maar verleng je ook de levensduur.

Wat gebruik je om schoon te maken?

Een van de beste manieren om een wasmachine schoon te maken is door witte azijn en zuiveringszout te gebruiken. Deze twee ingrediënten kunnen zelfs het hardnekkigste vuil en bacteriën in je wasmachine verwijderen.

  • Witte azijn: Azijn is een natuurlijke reiniger die effectief is in het verwijderen van schimmel, bacteriën en geurtjes.
  • Zuiveringszout: Zuiveringszout neutraliseert geurtjes en helpt wasmiddel- en wasverzachterresten te verwijderen.

Hoe doe je het?

  1. De oplossing voorbereiden: Giet een kwart witte azijn rechtstreeks in de wastrommel en voeg een kopje zuiveringszout toe. Deze combinatie creëert een krachtige reinigingsoplossing die opgehoopt vuil en bacteriën verwijdert.
  2. Laat de cyclus draaien: Zet de wasmachine aan op de hoogste temperatuur en laat hem een volledige cyclus draaien. Het hete water zal samen met de azijn en baking soda alle onderdelen van de machine binnendringen en grondig reinigen.
  3. Schoonmaken: Als de cyclus is voltooid, kun je de snelle cyclus nog een keer uitvoeren met schoon water om de resten azijn en zuiveringszout te verwijderen. Als de wasmachine erg vuil is, is het ook aan te raden om een kleine borstel of spons te gebruiken om de rubberen afdichtingen en wasmiddelbakjes schoon te maken.

Voordelen

Azijn en zuiveringszout gebruiken als schoonmaakmiddel heeft verschillende voordelen. Ten eerste is deze combinatie erg effectief in het verwijderen van oude aanslag van wasmiddel, schimmel en geurtjes. Ten tweede zijn azijn en zuiveringszout natuurlijke schoonmaakmiddelen die milieuvriendelijk zijn en geen agressieve chemicaliën bevatten. Door je wasmachine regelmatig op deze manier schoon te maken, verleng je de levensduur en verbeter je de wasefficiëntie.

Gooi dit ene ding in de wasmachine en al het vuil van jaren gebruik komt er meteen uit.

Meer onderhoudstips voor wasmachines

  • De bakjes schoonmaken: Vergeet niet om de wasmiddel- en wasverzachterbakjes regelmatig schoon te maken. Resten van deze stoffen kunnen een opeenhoping van vuil en schimmel veroorzaken, wat kan leiden tot onaangename geurtjes.
  • Het filter onderhouden: Controleer en reinig het filter van de wasmachine regelmatig. Het filter vangt kleine voorwerpen op zoals munten of knopen en kan gemakkelijk verstopt raken.
  • Houd de deur open: Laat de deur van de wasmachine na elke wasbeurt open staan, zodat de binnenkant kan drogen. Dit voorkomt schimmel en onaangename geurtjes.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je wasmachine altijd schoon is en klaar om je wasgoed efficiënt te wassen. Regelmatig schoonmaken en onderhoud van je wasmachine zal niet alleen de prestaties verbeteren, maar ook de levensduur verlengen, waardoor je geld bespaart op dure reparaties of het vervangen van je apparaat.

Foto: Shutterstock

Leave a Response