Huishoudtips

Giet azijn op eierschalen: los dit probleem snel op in de tuin

31views

Heb je wel eens te maken gehad met het probleem van ondervoede planten? Zulke planten willen vaak niet goed groeien, produceren slechte oogsten en bevallen niet zoals het hoort. De oplossing voor dit probleem ligt misschien wel in je keuken of zelfs in de vuilnisbak. Volg deze aanbevelingen om dit veelvoorkomende probleem in je tuin op te lossen.

Sla je planten op

Als je op zoek bent naar de beste meststof voor planten die van alkalische of kalkrijke grond houden, zoals peren, pruimen, appelbomen, taxussen, lavendel, tomaten, komkommers of courgettes, vergeet dan de chemische producten uit de winkel. Chemische meststoffen zijn niet alleen duur, maar ook niet biologisch. Toch is er een universeel, goedkoop middel dat alle tuinproblemen oplost. Dit product vermindert niet alleen de zuurgraad van de grond, maar beschermt groenten en fruit ook tegen rotting door het wortelstelsel te versterken. Bovendien heeft het ook ongediertewerende eigenschappen en stimuleert het, dankzij de overvloed aan voedingsstoffen, onze planten onmiddellijk om te groeien.

Eierdoppen: een schat uit de keuken

Van eierschalen kun je een veelzijdige tuinmeststof maken. Je vraagt je misschien af hoe je meststof van eierschalen maakt? Er is niets eenvoudiger. De eenvoudigste oplossing is om gewoon gebroken eierschalen te mengen met aarde. Een interessantere oplossing is echter om 10 eierschalen fijn te maken en er 400-500 ml azijn van 9% overheen te gieten. Na ongeveer 48 uur verdun je de meststof met 1 eetlepel per liter water. Het wordt aanbevolen om deze meststof eens in de twee weken te gebruiken.

Waarom azijn toevoegen?

Door azijn aan de meststof toe te voegen, zullen de voedingsstoffen gemakkelijker door de planten worden opgenomen. Vergeet echter niet dat het de moeite waard is om de pH van de grond te controleren voordat je deze meststof gebruikt. De sterke ontzurende eigenschappen kunnen de goede groei van sommige planten verstoren. Gebruik dit product bijvoorbeeld nooit op sierplanten zoals hortensia’s, azalea’s, rododendrons of heide, of op fruit zoals aardbeien, bosbessen of frambozen.

Effectieve meststof

Met deze natuurlijke meststof houd je je tuin in optimale conditie en zorg je voor een gezonde groei en een overvloedige oogst. Met eenvoudige ingrediënten die je normaal gesproken in huis hebt, kun je de kwaliteit van je tuin gemakkelijk verbeteren zonder dure en niet-organische chemicaliën te gebruiken. Probeer deze truc uit en ontdek zelf hoe effectief dit huismiddeltje kan zijn voor je planten.

Leave a Response