Kooktips

Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie

36views

Een verleidelijk, sappig en erg lekker gerecht. Dat is deze gebakken makreel omhuld met tomatensaus en geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie. Makreel is geen dure vis, maar wordt in de oven bereid met de meest smaakvolle ingrediënten. De bereiding is heel gemakkelijk en snel. Iedereen kan het, zelfs een beginner in de keuken!

Bezoek ook onze Facebookgroep Salty Recipe Inspiration, waar je elke dag leuke tips voor hartige gerechten vindt.


Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie

Wat we nodig hebben:

Vis:

  • 2 vissen (makreel)
  • zout – naar smaak
  • zwarte gemalen peper – naar smaak

Mengsel voor het inwrijven:

  • 1,5 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels plantaardige olie

Bijlage:

  • 6 grote aardappelen in de schil
  • olijfolie – om in te wrijven
  • zout – naar smaak
  • zwarte gemalen peper – naar smaak
  • gedroogde knoflook – naar smaak
  • 100 g boter

Overig:

  • 70-80 g harde kaas – om te bestrooien
  • verse gehakte peterselie – voor decoratie

Hoe te werk te gaan:

1. Vis: Snijd eerst de vinnen van de makreel, dan de kop en de staart. Snijd vervolgens de ruggengraat eraf en verwijder de graten. Bestrooi ze met zout en gemalen zwarte peper en maak fijne sneden met een mes. Gebruik je handen om ze op te rollen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal de procedure met de andere vissen.

Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie
Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie
Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie
Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie
Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie
Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie
Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie
Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie

2. Bijlage: Doe hele nieuwe aardappelen in de schil in een pan, bedek met water en kook 15-20 minuten op laag vuur.

3. Wrijfmiddel: Doe tomatenpuree in een kom, voeg sojasaus en citroensap toe. Breng op smaak met geperste knoflook en plantaardige olie – meng goed.

Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie
Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie

4. Bestrijk de makreel op de bakplaat grondig met het resulterende mengsel en bak in een voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten op 180 °C tot hij knapperig is.

Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie

5. Maak met een mes aan beide kanten inkepingen in de gekookte aardappelen om een deuk te maken. Leg ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi ze vervolgens met zout, gemalen zwarte peper, gedroogde knoflook en leg er plakjes boter op.

Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie
Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie
Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie
Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie

6. Bak 20-25 minuten in de oven op 180 °C tot ze goudbruin en krokant zijn.

7. Haal de bakplaat uit de oven als de tijd om is, bestrooi met geraspte kaas en bak nog 5-10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

8. Werk af door ze te garneren met een snufje verse gehakte peterselie en serveer ze met knapperige heerlijke makreel en vooral veel liefde en smaak.

Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie
Gebakken makreel overgoten met tomatensaus geserveerd met krokante aardappeltjes met kaas en peterselie

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

Als je ook je favoriete recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebook-groep Prima kuchařka en bezoek ook de Prima Inspirace-groep, waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Leave a Response