Huishoudtips

Experts onthullen de juiste hoeveelheid zout om de vloer te dweilen en hem glanzend te houden

29views

Dit wordt je favoriete manier om je vloer te dweilen en te laten glimmen.

Wat kan ik op de vloer doen om hem te laten glimmen?

Hoewel er al schoonmaakmiddelen op de markt zijn die ontworpen zijn om de vloer snel en gemakkelijk te dweilen, kun je ze altijd een beetje helpen door ze te mengen met andere ingrediënten die beter reageren om je een diepere schoonmaakbeurt te geven.

Een van deze ingrediënten is zout, dat nooit mag ontbreken in deskundige mengsels om elk deel van het huis schoon te maken. Om goed schoon te maken, moet je het volgende doen:

  • Meng in een emmer warm water een scheut van je favoriete vloerreiniger, een kopje alcohol, een eetlepel vloeibare zeep en een derde van een kopje zout.
  • Doe je mop of spons erin, laat goed weken om alle ingrediënten te mengen en te impregneren en knijp ten slotte om je vloer de eerste dweilbeurt te geven.
  • Daarna spoel je de dweil opnieuw uit en laat je hem dit keer droger, veeg je de vloer nog een keer en je zult zien dat al het vuil verdwenen is en je huis sprankelend schoon achterblijft.

Nu je het weet, als je een glanzende vloer wilt, is dit de hoeveelheid zout die je in je dweilmengsel moet gebruiken.

Wat gebeurt er als je dweilt met zout?

Zout absorbeert water, wat vlekken helpt verwijderen, en het is ook schurend, dus je kunt ermee schrobben om hardnekkige vlekken te verwijderen.

Zout is een zeer krachtige reiniger in combinatie met een zuur (zoals schoonmaakazijn of citroen). Zout is daarom erg handig voor het verwijderen van schimmel, het bleken van kleding of het schoonmaken van keukenbladen.

Voor mensen die hun huis vrij van slechte vibraties willen houden, is zeezout bovendien een goede geleider van energie, waardoor goede vibraties worden aangetrokken en slechte energieën worden afgevoerd, waardoor het huis harmonieuzer wordt.

Leave a Response