Huishoudtips

Eet 2 uur voor het slapengaan. Het ontdoet je lichaam van gifstoffen en reinigt je darmen.

21views

Hoewel deze vrucht zeer goed is voor de gezondheid, kiezen Slowaken er zelden dagelijks voor. Het is tijd om dit te veranderen en te profiteren van de gezondheidsvoordelen die het kan bieden. De effecten van het eten van deze vrucht voor het slapen gaan zijn bijzonder opmerkelijk.

Elk kind weet dat fruit gezond is en het waard is om elke dag te eten. Sommige vruchten onderscheiden zich echter door hun unieke eigenschappen op een manier die speciale erkenning verdient. Eén zo’n vrucht is de papaja, die extreem heilzame effecten heeft op het menselijk lichaam.

Waar is papaja goed voor?

Christoffel Columbus noemde papaja “de vrucht van de engelen”. Inheems in de tropische gebieden van Zuid- en Midden-Amerika, heeft de papaja, hoewel hij qua vorm lijkt op een peer, een smaak die ongewoon is en onvergelijkbaar met enig ander fruit. Sommige mensen vinden hem pittig, anderen een unieke combinatie van mango en meloen. Ongeacht de verschillen in perceptie is papaja echt zoet en verfrissend.

Maar smaak is slechts een deel van de reden om naar papaja te grijpen. Het is een rijke bron van voedingsstoffen die interessant zouden moeten zijn voor iedereen die om zijn gezondheid geeft. Papaja is een bron van zowel micro- als macronutriënten die een uitstekend effect hebben op het menselijk lichaam. Het is rijk aan vitaminen, vooral vitamine C, A, E en B-vitaminen. Het bevat ook grote hoeveelheden calcium, ijzer, magnesium en fosfor.

Papaja is ook een bron van lycopeen, een van de krachtigste antioxidanten, en fibrine, dat de wondgenezing versnelt en de elasticiteit van de huid verbetert.

Waarom papaja eten voor het slapen gaan?

Van de vele bestanddelen van papaja is een van de belangrijkste papaïne, een enzym dat een sleutelrol speelt bij verteringsprocessen, vooral bij de vertering van eiwitten. Als gevolg hiervan helpt papaja de darmfunctie te verbeteren. Het wordt daarom vaak gebruikt als natuurlijk hulpmiddel bij verschillende spijsverteringsstoornissen.

Wat papaja echter echt uniek maakt, is het vermogen om ontgifting te bevorderen. Dit vermogen is vooral sterk wanneer papaja 2-3 uur voor het slapen gaan wordt gegeten. Het vruchtvlees bevat bioactieve bestanddelen die een sterk reinigende werking hebben. Met andere woorden, het eten van papaja voor het slapengaan helpt het lichaam om gifstoffen te elimineren, het spijsverteringsstelsel te regenereren en de darmbarrière te versterken. Maar dat is nog niet alles. Papaja bevat ook tryptofaan, wat je helpt om in slaap te vallen.

Leave a Response