Juli is de perfecte maand om te beginnen met het kweken van fruit en groenten. Met de vele beschikbare variëteiten kun je de hele zomer door genieten van een verse oogst. Welke groenten kun je kweken in juli? De keuze is echt reuze.

De meeste mensen hebben de indruk dat moestuinen alleen in de lente worden geplant. Maar als je een ervaren tuinier naar zijn mening over dit onderwerp vraagt, zal hij je zeker een ander antwoord geven. Het blijkt dat praktisch elke warme maand geschikt is voor het zaaien en planten van gewassen. Kijk waar je op kunt wedden in juli.

Welke groenten kun je planten in juli? Creëer een grote tuin

Een tuin beginnen in juli is niet anders dan een tuin beginnen in de lente. Je moet de grond goed voorbereiden voordat je gaat planten. Daarom moet je, zodra je een plek voor de tuin hebt aangewezen, de grond omwoelen, aanvullen met compost of mest en zorgen dat hij goed vochtig is. Het substraat dat je op deze manier hebt voorbereid, is ideaal voor verschillende slasoorten. Je kunt het beste investeren in zaailingen Romeinse sla en ijsbergsla – zijn beter bestand tegen hitte.

Als je zaait radijs en dillekun je al na drie weken van de oogst genieten. Er is iets meer geduld nodig Chinese kool, sperziebonen, witlof, wortelen of peterselie. Sommige van deze groenten zijn te vinden in speciale late variëteiten en deze kunnen het beste in de zomer worden gezaaid. Het kweken van koolrabi, broccoli of rode biet kun je het beste in de tweede helft van de maand beginnen.

TIP! Als je fruit wilt gaan kweken, heb je helaas niet veel opties. In juli kun je alleen nieuwe aardbeiplanten, late frambozen, bramen of blauwe bessen planten.

Welke bloemen kun je zaaien in juli? Ze zullen een echte versiering zijn in de tuin

Droom je van een tuin vol kleurrijke bloemen? Er is niets te verliezen. Zaai ze in de zomer en ze bloeien tot laat in de herfst. Deze populaire planten zullen je bloemperken verfraaien en zijn bovendien onderhoudsarm.

  • Goudsbloem – een tuinornament dankzij de intense gele en oranje tinten.
  • Anjer baardmannetje – heeft trossen kleine bloemen die rood, roze, wit of bont zijn.
  • Fiala – heeft dichte bloemen en komt voor in verschillende kleuren, van wit tot paars.
  • Aksamietnica – zeer goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Hij bloeit lang en zijn bolvormige bloemen komen voor in oranje, gele en rode tinten.

Gerelateerde artikelen:

Plant ze nooit naast basilicum. Deze kruiden houden niet van elkaar

Wanneer dille zaaien? Een paar woorden over een plant waar inmaakkomkommers niet zonder kunnen