Huishoudtips

Een gloednieuwe methode om ramen schoon te maken. Uitgevonden door schoonmakers uit Oekraïne. Je wast ze één keer en ze zijn het hele jaar schoon.

24views

Schoonmakers uit Oekraïne hebben een revolutionaire methode voor het schoonmaken van ramen bedacht waarmee je ramen het hele jaar door schoon blijven met minimale inspanning. Het proces is eenvoudig, effectief en milieuvriendelijk. Hier vind je een gedetailleerde handleiding.

Stap voor stap

  • De reinigingsoplossing bereiden:

Meng 1 liter water, 200 ml azijn, 1 eetlepel zuiveringszout en een paar druppels etherische olie.

De azijn en baking soda hebben reinigende en desinfecterende eigenschappen, terwijl de etherische olie een aangename geur toevoegt.

Breng de oplossing aan op de ramen met behulp van een sprayfles en laat het een paar minuten zitten.

Veeg de ramen daarna af met een microvezeldoek die geen strepen achterlaat en vuil absorbeert.

  • Tweede wasbeurt met glycerine:

Nadat je het raam grondig hebt gewassen, veeg je het af met een doek gedrenkt in een oplossing met toegevoegde glycerine (1 liter water en 2 eetlepels glycerine).

De glycerine vormt een beschermende film die stof en vuil afstoot.

Poets de ramen tot slot met een droge microvezeldoek of oude krant, wat een beproefd middel is voor perfect glanzende ramen.

Voordelen van deze methode

  • Langdurige reinheid: Dankzij glycerine blijven de ramen langer schoon, omdat de beschermende laag voorkomt dat stof en vuil zich ophopen.
  • De milieuvriendelijke oplossing: Het gebruik van natuurlijke ingrediënten zoals azijn en zuiveringszout is milieuvriendelijk.
  • Tijd en geld besparen: Deze methode bespaart tijd door minder vaak wassen en geld omdat de ingrediënten goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Waarom deze methode werkt

Glycerine, het hoofdingrediënt in deze methode, vormt een fijne film op het glasoppervlak. Dit laagje voorkomt dat stof en vuil aan het glas blijven plakken, waardoor de ramen langer schoon blijven. Azijn en zuiveringszout maken niet alleen effectief schoon, maar desinfecteren ook het oppervlak, wat bijdraagt aan een langdurige reiniging.

De schoonmakers die deze methode hebben uitgevonden gebruiken deze algemeen verkrijgbare producten om professionele resultaten te bereiken. Hun ervaring toont aan dat de juiste combinatie van ingrediënten en toepassingstechniek de effectiviteit van het reinigen van ramen enorm kan verbeteren.

Meer tips

  • Regelmaat: Hoewel de methode langdurige reinheid garandeert, is het aan te raden om de ramen één keer per jaar grondig te wassen, vooral na de winter.
  • Een trekker gebruiken: Na het aanbrengen van de reinigingsoplossing kun je een raamwisser gebruiken om overtollige oplossing te helpen verwijderen en ervoor te zorgen dat er geen vlekken achterblijven op het glas.
  • Kozijnen en dorpels schoonmaken: Vergeet de kozijnen en vensterbanken niet, die stof en vuil kunnen verzamelen. Gebruik een milde oplossing van water en azijn.

De methode van ramen zemen volgens Oekraïense schoonmakers is eenvoudig, effectief en milieuvriendelijk. Probeer deze methode en zie hoe gemakkelijk je je ramen het hele jaar door schoon kunt houden. Je bespaart niet alleen tijd en geld, maar je draagt ook bij aan de bescherming van het milieu.

Leave a Response