Huishoudtips

Dweil je de vloer met warm of koud water? Veel mensen maken de fout

27views

Weet jij welk water je moet gebruiken om de vloer te dweilen? Je denkt misschien dat het niet zoveel uitmaakt, maar de waarheid is anders. Een schoonmaakvriendin deelde haar advies met mij. Volgens haar hangt veel af van het oppervlak waarvan het vuil wordt gewassen. En als je je niet aan de regels houdt, kan dat ernstige gevolgen hebben.

Wat voor water moet je gebruiken om de vloer te wassen: warm of koud?

Zit je met het dilemma of je koud of warm water moet gebruiken om je vloer te wassen? Niet alleen jij. Veel mensen vragen zich af welke keuze beter is, dus besloot ik het aan mijn vriendin te vragen, die een professionele schoonmaakster is met veel ervaring.

Volgens haar is er niet één optimale watertemperatuur voor het reinigen van vloeren. Het hangt allemaal af van het soort oppervlak dat moet worden gereinigd.

Heet of koud water? Dit is een veelgemaakte fout

Het lijkt misschien alsof vloeren dweilen een eenvoudige zaak is. Gewoon een prozaïsche activiteit die je regelmatig uitvoert om je huis schoon te houden. Maar het is moeilijker om het goed te doen dan het lijkt.

Veel mensen doen het al hun hele leven verkeerd. Er is niet één optimale temperatuur voor het dweilen van vloeren, maar je moet weten dat je sterk vervuilde, gelijmde vloeren niet grondig schoon krijgt als je koud water gebruikt. Een deel van het vuil wordt mogelijk niet verwijderd en blijft op het oppervlak liggen, ondanks aanzienlijke schoonmaakinspanningen.

Welk water moet je dan gebruiken om de vloer te wassen voor een beter resultaat?

Een schoonmaakspecialist raadt aan warm, maar geen heet water te gebruiken. Warm water is effectiever in het oplossen van vet en dikker vuil.

Kun je de vloer ook met koud water wassen? In deze situaties wordt het aanbevolen
Je moet echter niet altijd warm water gebruiken om vloeren te wassen. Als je op een warme zomerdag schoonmaakt, is het beter om kouder water te kiezen, want warm water verdampt snel en laat onaangename strepen achter op oppervlakken.

De vloer wassen met warm water is ook niet de beste keuze voor klein vuil zoals stof of kleine deeltjes. Vooral op delicate materialen zoals panelen of klassiek parket. Als je ze vaak blootstelt aan hoge temperaturen, kunnen ze snel verslechteren. Het risico bestaat dat ze kromtrekken of vervagen onder dergelijke omstandigheden. Als u de vloer dweilt, moet u de doek of mop vooral te nat maken. Probeer ze niet te doordrenken met water.

Samenvatting

De juiste keuze van de watertemperatuur bij het dweilen van vloeren hangt af van het soort oppervlak en het soort vuil. Warm water is effectiever voor zwaardere vervuiling, terwijl koud water beter is voor kwetsbare materialen en op warme dagen. Als je deze tips opvolgt, zijn je vloeren altijd schoon en onbeschadigd.

Leave a Response