Huishoudtips

Druivenbladeren hebben een ongekende kracht voor ons lichaam. Bereid deze

19views

Druiven zijn zeker een ongewone vrucht. Persoonlijk ken ik niemand die er niet van houdt. Daarom telen we ze graag op onze volkstuinen, blikken we ze in of eten we ze als dessert.

Maar wist je dat niet alleen het fruit, maar ook de bladeren van de druif gezondheidsvoordelen hebben? Hoe is dit mogelijk? Een bevriende teler vertelde me het geheim. Ik kon het gewoon niet geloven.

Haal het beste uit je druiven

Over de gezondheidsvoordelen van druiven kun je uren praten. De Grieken, Italianen en Fransen weten dit maar al te goed en weten meer over druiven en wijn dan wie dan ook.

Ze weten ook dat de magische eigenschappen van druivenbladeren kunnen worden benut nadat de laatste vrucht is geoogst om het volledige potentieel van de plant te benutten.

Wat is dat toch met die druivenbladeren? Het is aangetoond dat ze rijk zijn aan vitamine A, C en B, terwijl ze ook een aantal mineralen bevatten zoals kalium, foliumzuur en antioxidanten.

Gezondheidsvoordelen van wijnbladeren

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat wijnbladeren veroudering tegengaan (dankzij een verbinding genaamd resvaratol), het lichaam reinigen van gifstoffen en helpen bij de behandeling van spataderen en bloeddrukproblemen.

De vraag is hoe we het potentieel van wijnbladeren kunnen benutten – we gaan ze tenslotte niet in vaste vorm eten, toch? Lees aandachtig, want hier begint de echte magie.

Ik was verbaasd over dit patent

Toen een bevriende teler me over dit patent vertelde, was ik sprakeloos. Hij zei dat de wijnbladeren bijna naar spinazie smaakten. Ik was een beetje sceptisch, maar zodra deze man me trakteerde op een salade met deze wijnbladeren, veranderde ik van gedachten.

Hij zei dat van de gedroogde wijnbladeren gemakkelijk een aromatische pekel kan worden gemaakt, die overigens ook goed is tegen huidirritatie, bijvoorbeeld na insectenbeten.

Nou, hoewel ik mezelf een paar weken geleden voor mijn kop zou slaan als ik had gehoord dat iemand wijnbladeren verzamelde, doe ik het nu zelf. Ik kijk ernaar uit om mijn familie te verrassen met een ongewone lekkernij.

Leave a Response