Huishoudtips

Drie natuurlijke manieren om ’s zomers een muggenplaag in je keuken te voorkomen

28views

Hoe voorkom je deze zomer muggen en vliegen in je keuken?

De zomermaanden brengen leuke momenten met zich mee, maar soms ook ongewenste gasten in de vorm van muggen en vliegen in de keuken. Om deze overlast te voorkomen, volgen hier enkele natuurlijke tips om ze weg te houden.

1. Zorg voor netheid:
Begin met het grondig schoonmaken van je keuken. Was regelmatig alle oppervlakken en gootstenen en zorg dat voedselresten zich niet ophopen. Verwijder afval en geef muggen geen excuus om de ruimte over te nemen. Let ook op de afvoer – regelmatig schoonmaken en een oplossing van azijn en natriumbicarbonaat gebruiken helpt voorkomen dat insecten zich voortplanten.

2. Gebruik natuurlijke insectwerende middelen:
Planten zoals basilicum, lavendel, pepermunt en geranium kunnen je natuurlijke bondgenoten zijn in de strijd tegen muggen. Hun geur zal vervelende gasten afschrikken en tegelijkertijd je keuken mooier maken. Kruidnagel en kaneel hebben ook afstotende eigenschappen dankzij hun eugenolgehalte. Hun kruidige geur schrikt niet alleen muggen af, maar helpt ook schimmels en bacteriën te bestrijden.

3. Gebruik essentiële oliën:
Als planten of kruiden niet werken voor jou, probeer dan essentiële oliën te gebruiken. Citronella, lavendel en pepermunt hebben afstotende eigenschappen en kunnen helpen om van vervelende insecten af te komen. Verdun een paar druppels in water en verstuif rond je keuken om een natuurlijke barrière tegen muggen te creëren.

Als je deze natuurlijke tips volgt, kun je van de zomer genieten zonder constant vervelende gasten in je keuken.

Leave a Response