Huishoudtips

Doe hier water bij in de oven en na 30 minuten verdwijnt al het vuil vanzelf

34views

Oven schoonmaken is de boeman van de keuken. We doen het niet graag, vooral omdat het tijdrovend is om het aangebrande vet eraf te schrobben. We hebben lang gezocht naar een manier om deze taak makkelijker te maken en die hebben we nu gevonden.

Het maakt de oven bijna vanzelf schoon voordat ik tijd heb om de hele flat schoon te maken. Als je er niet van houdt om je oven te schrobben, moet je deze methode zeker eens proberen.

Hoe maak je de oven schoon zonder te schrobben?

We hebben verschillende producten uit de winkel geprobeerd. Maar hoe duurder het product, hoe slechter het ons leek. Maar we konden geen product vinden dat aan onze eisen voldeed en echt effectief was.

Thuiszorgmiddelen, die onze moeders en grootmoeders gebruikten voordat er chemische producten kwamen, waren de manier om te gaan. We konden niet geloven wat er met de oven gebeurde toen we dit probeerden.

Alles wat je nodig hebt is azijn en citroen

Hoe vaak hebben we niet geschreven over de voordelen van azijn en citroen in de keuken. Het enige wat je hoeft te doen is een bakje water, een beetje azijn en het sap van een citroen in de oven zetten. Stel de oven in op 120 graden Celsius. Open de oven na een half uur en wacht tot hij een beetje is afgekoeld. Om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen, moeten we een in water gedrenkte doek gebruiken, maar wees gerust: je kunt het in 5 minuten doen zonder te schrobben. Je veegt gewoon het overbodige vuil weg.

Beste lezers, ken je deze truc al? Zo niet, dan moet je het zeker proberen. Het heeft me uiteindelijk geholpen om het schoonmaken van de oven uit te stellen en een einde te maken aan mijn vieze oven. Jij kunt hetzelfde doen. Veel succes.

Leave a Response